Yaşamı böyle anlatmış Emirhan Oğuz.
İçini bildiğince doldurmuş, siz de yaşadığınızca doldurun, der gibi.
Bu ışıklı bahar gününde keder verirken sözcükler, aslında umuda da çiçek açtırıyor.
Ne diyeyim, Antalya baharı işte:
Göğü, denizi, sokakları, dağları, ağaçları bu kez şiir açıyor.
Evet, elliye yakın şair… Türkiye’mizin şairlerinin mis kokulu şiirlerini koklayacağız bugünden 19 Mart akşamına kadar. Şanslı mıyız?
Bunalmıştık, politikanın pis sisinden. Gönlümüz oh! diyecek.
Dünyada mıyız? Yaşıyor muyuz? Var mıyız? Ayırdına varacağız üç gün. Elli şairimiz bize var olduğumuzu, insan olduğumuzu, “yaşamın şuncağız bir şey” olmasına rağmen anımsatacak, yine de yaşamak güzel diyeceğiz.
Hani, şiir şuncağız bir yaşam işte.
Altın Portakal Şiir ödülü kucağımıza verildiği gün, onun gelinlik kız yaşına ulaşacağına inanan pek azdı, ama sevecen, veren, fedakâr, inançlı yüreklerin kollarında büyüdü, serpildi 14 yaşını doldurdu, Türkiye’mizin başı taçlı şiir ödülü oldu.
Yok başka Altın Portakal gibi şiir ödülü şu yer kürede.
Yaşatanlara bin kere teşekkürler. Sağ olsunlar Antalya Büyükşehir Belediyesi, AKSAV ve tüm çalışanları. Hani unutmadık fikri ilk ortaya atanları da.
Antalya olarak ne denli gururlansak azdır.
Türkiye, şiir deyince artık Altın Portakallı Antalya’yı anlıyor.
Hele hele bu yıl, gelinlik kızımız bir serpildi ki, tüm Antalya’yı sardı. Üniversitesinden, lisesine, sanatçı derneklerine, hatta Şehir Konseyi’ne.
Sokaklarda şiir koklayınız.
Şimdi sıra Antalyalılarda. Gazetemizde yayımlanan programı okuyunuz. Etkinliklere katılınız. Kaçırmayınız, şairlerimizin, taa Namık Kemal’den bugüne değin el yazması şiirleri sergisini görünüz.
Programınız yoksa AKSAV’a bir telefon salınız. (238 54 44) Salınız ki güzelliksiz kalmayasınız.
Edebiyat, Türkçe öğretmenleri, işte size fırsat, öğrencilerinizi şairlerimizle tanıştırınız. Onlara güzellik aşılayınız.
19 Mart saat 11 de AKM salonlarında ödül töreni yapılacak. Emirhan Oğuz, “Myntos Geçidi,” kitabıyla kazandığı ödülü alacak. Oğuz’un şiiri üzerinde konuşmalar yapılacak. Gönlüm, üniversiteli, liseli gençlerimizi, şiire kalem oynatanları, yazarlarımızı, sanatçılarımızı, halkımızı felekten bir gün çalmak için AKM’de görmek istiyor. Geçmiş yıllarda yaptığımız vefasızlığı affettirelim, diyorum.
Şiirde buluşmak üzere.
Not: 18 Mart saat 14 de Ansan’da Cevat Çapan, Mehmet Yalçın, Tozun Alkanın konuşmacı olarak katılacakları “Çeviri Şiir” konulu toplantıya yönetici olarak katılacağım.
(Cumhuriyet Akdeniz’den)