ANTALYANIN KAHYASI

Adrasan’dan mektup var…

Uzun yıllar Almanya’da yaşayan, rahatsızlığı nedeniyle kesin dönüş yapınca da doktor tavsiyesi ile bu cennet köşesine yerleşen bir “Almancı”. Adrasan’la ilgili bugüne kadar yazdıklarımızı adeta belgeliyor. “Belgeliyor” diyorum çünkü tüm iddialarının belgesi var.

Lafı fazla uzatmadan Cevat Dündar adlı emekli öğretmen gurbetçinin mektubunu aynen aktarıyorum:

“Sayın Erdoğan Kahya,

Öncelikle Adrasan’ın sorunları için göstermiş olduğunuz duyarlılığa şükranlarımı sunarım,

Sayın Kahya,

Çocuklarımdan, akrabalarımdan, ülkemden ayrı olarak Almanya’nın başkenti Berlin’de 1973 yılından 1987yılına denk Almanca öğretmeni olarak görev yaptım. Gurbetteki ağır şartlarda edindiğim birikimlerle 1985 yılında Adrasan koyunda denize sıfır, tapulu, (GATAB)projesi içinde olan arazi satın aldım. GATAB projesi içinde bulunduğu için en kısa zamanda imarın yapılacağı yetkililerce vurgulanmasına rağmen yıl 2011. 21ci yüz yıl Türkiye’sine yakışmayan hala geçerli bir imar planı yoktur.

Türkiye’ye dönüş yaptığım 1987 yılından bugüne dek Adrasan’da yaşamaktayım. Burada Almanca (das gesetz ist gesetz) yani “Kanun kanundur” sözü geçerli değildir. Ali kıran, baş koparan, korku, tehdit, sindirme metoduyla insanların az da olsa sahip oldukları öz güvenleri tamamen yok edilmiş veya esir alınmıştır.

Belediye Başkanı Yalçın Akkulak tarafından yaptırılan değil yapılan ranta, menfaat ve çıkar ilişkilerine dayalı imar planları özel mülkiyete saygısızlık, 18 uygulamasını menfaate dönüştürdüğünden ötürü açtığımız 2 kez ayrı ayrı davaların neticesinde Antalya idare Mahkemelerince alınan usulsüz kararlar iptal edilmiştir. Bana olan kin ve nefretinden ötürü tapulu yerimde mevcut 10 adet Bungalovlarımı yıktığı gibi arazimin kenarına ve ortasına da 2 tane ayrı ayrı yol açmıştır. Bunlarla ilgili iki tane savcılığa suç duyurusunda bulundum. Süreç devam etmektedir. Ayrıca Valiliğe, İçişleri Bakanlığı’na, Cumhurbaşkanlığı’na, Başbakanlık Teftiş Kurulu’na dilekçelerle suç duyurusunda bulundum. Kıyı kenarın %90’ıyamalandı. 57adet kaçak kıyıda olan işletmelerin sayısı her geçen gün arttı. Al gülüm ver gülüm, cuzi ecri misille, ziyafetler, akrabalara tatil olanakları vs,vs, taki Erdoğan kahya gibi kamuoyunun avukatları olaya el atıncıya dek. Arı kovanına çomak sokuldu, takke düştü kel gözüktü. 17 yıldır belediye olmasına rağmen ne imar planı, ne kanalizasyonu, ne yolları, ne çevre düzenlemesi v.b.olmazsa olmazlar yapılmamıştır. Tatil yapmayı seven ülkelerce doğa güzelliğiyle tanınan, küçücük bir beldenin yağmalanarak kokuşmuş, sahipsiz Adrasan koyu vicdanımı sızlatıyor, beni derinden üzüyor.

Özetle;  

1-İptal olan imar planlarına göre 2,5 katlı inşat izni olması gerekirken PAMIRE otele, Irfan Korkmazer’e ve diğer bazılarına 4 katlı inşaatların yapılmasına göz yumulmuştur.

2-Kıyı kenara asfalt dökerek kıyıyı yağmalayan etkin ve nufüzlu kişilerin konumunu legal konuma getirmeye çaba sarf etmektedir.

3-Devletin imar planları için göndermiş olduğu üç ödenek yolsuzlukların kurbanı olmuştur. Boş yere çar çur edilmiştir.

4-Her geçen gün tarım arazilerine TEDAS destekli SAYISIZ çirkin kaçak yapılar yapılmaktadır.

5-  Yalçın Akkulak’ın yaptığı imar planları ranta ve menfaata dayalı olduğu için kamuoyu <UCAN, KANATLI> imar adını takmıştır. Kilometlerce uzaklıktaki araziler rantlaşdırılarak derhal paraya çevrilmiştir. Örneğin kayınpederi Durmuş Aydoğan, Encümeni Bayram Girgin v.b. Benim denize sıfır yerimde 2km uzaklığa ve 15 parçaya bölmüştü.

6- Imar planları iptal olmasına rağmen 3 seneye yakındır beldeye Kadastro gelmemektedir. Çünkü bütün yolsuzlukları ve yasa tanımazlığı ortaya çıkacaktır.

7- Kanunsuz kaçak yapılaşmalara cuzi para cezası yazdırarak güya belediye görevini yapmış oluyor.

8- Sarıkavak Deresi’nin denize temiz akan suyun rengi yeşile dönmüştür yakında salgın hastalık baş gösterirse şaşırmamak gerekir.

10-Sizden tek isteğim kul hakkının yendiği, hakka hukuka saygısızlığın, vicdanları sızlatan, eşitlik ilkesinin olmadığı doğa güzelliği ile dillere destan Adrasan koyuna lütfen emek ve çabalarınızı esirgemeyiniz. Bu hususların kamuoyu tarafından da bilinmesini, yetkililerin gereğini yapmasını sağlayınız. Daha geniş bilgi ve belgeleri gönderiyorum. Saygılarımla- Cevat Dündar

Belgeleri gönderdi de. Ardından da Bay Başkan’ı , “Belediye başkanlığı yetkilerini kötüye kullandığı, imar planlarına aykırı usulsüz işlemler yaptığı, kıyı kenar çizgisi içinde kalan kumsala asfalt dökerek yol açtığı, yine kıyı kenar çizgisi içinde kalan inşaatlara göz yumarak beldedeki kaçak yapılaşmaya adeta izin verdiği, yıkım kararı olan kaçak yapıları yıkmadığı iddiası ile Kumluca Kaymakamlığına verdiği şikayet dilekçesi uyarınca Kumluca İlçe İdare Kurulu Adrasan Belediye Başkanı Yalçın Akkulak hakkında 18.7.2011 tarihinde soruşturma izni verilmesini kararlaştırdı.

Son söz

Şimdi ne söyleyeceksiniz Bay Başkan. Bir belediye başkanının görevi, hizmet ettiği insanlara çifte standart uygulamak mıdır? Yoksa Yasa ve yönetmelikleri hakkaniyet kuralları içinde uygulayarak halkının mutlu olmasını mı sağlamaktır? Bu kararı da sizin vicdanınıza ve sizi bu yaptıklarınız yüzünden 2 kez 10’ar ay cezaya çarptıran Yüce Adalete bırakıyorum. 

En derin saygılarımla…

Yayın Tarihi
01.08.2011
Bu makale 15388 kişi tarafından okunmuştur.
Bu Haber İçin Yorum Yapın
NOT: E-Mail adresiniz web sitemiz üzerinde yayınlanmayacaktır.
CAPTCHA Image
Kayıtlı Yorumlar
Erdoğan bey kumluca ticaret odasının yönetiminin yarıdan fazlası istifa etti ama ne garip ki seçim daha hala yapılmadı bu nasıl adalet ?şu anda yönetimde toplam 4-5 kişi anca kaldı üstelik kalanların 2-3 taneside ticaretle uğraşmıyor. ne olur bu duruma bir el uzatın.saygılar

arda gözüaçık 15.08.2011

Slm erdoğan bey...Kumlucada yeni açılan çevre yolu şuanda belediyenin yaptığı imar planı ve 18 uygulaması iptal olduğu için yapılan yesyeni yolda iptal durumda. ne olcak bu yolun durumu???Bir kaza falan olsa ne olcak durum.tabi levha ile kapatmışlar ama yolun %99 u açık..

AYDIN 15.08.2011

Adrasan Uygulama, Araştırma ve Eğitim Merkezi Basın mensuplarını ağırladı 03.06.2010 Akdeniz’in en güzel koylarından birine sahip Adrasan’da Akdeniz Üniversitesi’ne ait Adrasan Uygulama, Araştırma ve Eğitim Merkezi, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi’ni ve basın mensuplarını ağırladı. Kumluca’nın Adrasan ilçesinde kurulan ve Kasım 2009’da ilk misafirlerini ağırlayan, Akdeniz Üniversitesi’nin 5 yıldız kalitesindeki sosyal tesisi 29–30 Mayıs 2010 tarihlerinde Antalya basınının önemli isimlerini konuk etti. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’nin özel konuğu olarak Adrasan Tesisleri’nde konuk olan basın mensupları, iki gün boyunca doğayla iç içe, denizin, güneşin keyfini çıkararak iş stresini attılar. Adrasan’a kurulan tesisle bölgenin, dünyaya tanıtımını sağlayacaklarını söyleyen Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, “Uygulama, Araştırma ve Eğitim Merkezimiz, Adrasan’ın dünyaya açılan penceresi oldu. Tesisin açılmasıyla birlikte bölgede büyük bir hareketlenme yaşandı. Üniversite olarak Adrasan’a bilimin elinin değmesini sağladık. Tesisimizde dünyanın dört bir yanından gelen konukları ağırlıyoruz. Fakat burada bizi de misafirlerimizi de üzen tek şey yol çalışmalarının tamamlanmamış olması. Cennet köşeye yakışacak yol çalışmalarının yapılmasıyla, Adrasan hak ettiği değeri bulacaktır.” dedi. Doğa yürüyüşleri, yat gezisi ve Akdeniz Üniversitesi ile basın mensupları arasında kıyasıya gerçekleşen tavla turnuvası ile renklenen tatile; Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Sibel Atasoy, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı İdris Taş, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Haşmet Öyken, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Mali Saymanı Süleyman Değer, Hürriyet Gazetesi Haber Müdürü Salih Uçar, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreter Yardımcısı Cafer Eser, Anadolu Ajansı Muhabiri Emin Demir, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Yönetici Asistanı Mediha Düden, Gazete Bir Genel Yayın Yönetmeni Ali Tongülüs, CİHAN Haber Ajansı Antalya Bölge Temsilci Tuncer Çetinkaya, NTV’den Tanju İyidoğan ve Akdeniz Üniversitesi üst yönetimi ile aileleri katıldı. Yeşilin ve mavinin buluştuğu en güzel koylardan birinde eğlenme ve dinlenme fırsatı bularak en kısa zamanda yeniden Adrasan’da buluşma sözü veren basın mensupları; tesis önünde hatıra fotoğrafı çektirerek Adrasan’dan ayrıldılar. İŞTE BU ADRASANDAKİ SU ÜRÜNLERİNİ ARAŞTIRMA GELİŞTİRME OKULUNUN YENİ ADIYLA KÖYLÜMÜZE SUNAN OTEL. YÖNETİM YALAN SÖYLÜYOR ONA EGİTİM VEDE BİLİM ÖGRETEN YALAN SÖYLÜYOR O ZAMAN MİLLETTE YALANCI KİM DÜRÜST OLSUN BİZMİ YÖNETENLERMİ . BU MİLLET DEVLET İÇİNMİ YOKSA DEVLETİMİZ MİLLET İÇİN Mİ OLACAK..................OKUL MU OTELMİ BU KADAR ALİM İRFAN SAHİBİ KİŞİLE BURDA KALMIŞ ONLAR KARAR VERSİN ARTIK

AHMET Akkaya 08.08.2011

Hukukun güvenilmez ellere teslim edildiğini savunan İl Başkanı Ülken, bu soruşturmayı yürüten savcı ve hakimlerin doğruluk ve dürüstlük ilkesinden taviz vermeden karar vermelerini umduklarını söyledi. AK Partili Adrasan Belediyesi hakkındaki 6 önemli iddiası bulunduğunu ve bunlar hakkında yetkili mercilere başvuru yaparak gereğini talep ettiğini ifade eden Ülken, “İddialarım valilik, emniyet müdürlüğü ve yangı mensuplarınca cevaplanmadı.CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Özer Ülken, buna da pes doğrusu Demekki adrasan belediyesini koruyan gözetenler var buda adrasan ergonokoncuları mı.... adalette bir terim var adalet kaplumbaya benzer yavaş ama eninde sonunda hedefe ulaşırmış...... yada adalet mülkün temeli ise mülkü alanları korumakmı yada başkanın yerini tutacak kimse olmadıgı içinmi korunuyor..... adrasan beldesini beldeden çıkarın köy olsun muhtar bile bunlardan daha iyi yönetiyorsa belde olmasına hiç gerek yoktu.adrasana yazık adrasan halkına yazık çıkarları dogrultusundaki belediye başkanı vede fen memurları adrasanın gelecegini çaldılar geçen bunca zamanın telafisini kim verecek sadece kendileri zenginleşti halkın gelecegiyle oynayanlar köylümüze yaptıklarının ödülünü aldılar ya bizim yavrularımız ya gelecegimiz yazıktır onun bunun köylümüzün ekmegiyle oynadınız bunca yıl uyudunuzda rahatmısınız acaba sayın başkan ve fen memurları sizden başka emlakçı yokmu bu köyde yada sizden başka iş bilen yok mu helal olsun o bizden degil şu bizden degil diye hizmet yaptınız yaptıklarınızda yargıdan döndü. imar planının üzerinde yaptıgınız rant oyununda şimdi geri dönüşüm yapıyorsunuz milletin tapusundan ve ormandan vede yeşil alanlardan alıp ta millete sattıgınız yeri geri nasıl verceksiniz herhelde yeni yapılacak yeni planda bununda hesabını yapmışınızdır haritacılarla birlikte ilk planda yaptıgınız gibi kapılar arkasında sayın başkan............. ehhhhhhhh milletimiz devlet için her zaman var oldu devlet ne zaman millet için olursa millet vede devlet oluruz...........

Ahmet akkaya 07.08.2011

Bir çevreci olarak doğamıza karşı işlenenler karşısında gerçekten çok üzgünüm. Bu tip doğa canilerinin gözlerini para hırsı bürümüş. Kıyı kenar çizgisi nedir, orman arazisi nedir, karetta karetta kaplumbağları nedir, bunlar için önemli değil. Bu tip kişiler için her yer işgal ve talan edilmesi gereken alanlardır. Ancak bunlar bindikleri dalı kestiklerinin farkında değiller. Ancak unutmayalımki doğa hiç bir şeyi unutmuyor. Zamanı gelince kendisine yapılan kıyımların ve talanın hesabını sorarak, karşılığını alıyor. Yetkilileri, bu talana ve kıyıma karşı dur demeye davet ediyorum. Saygılarımla

Bülent Yunus 06.08.2011

Kendimizi Adrasan Gönüllüleri olarak adlandırdık. Çünkü Adrasan gibi sadece Türkiyenin değil dünyanın ender doğal koylarından biri olan bu eşsiz doğa harikası koyumuzun, göz göre göre ranta kurban edilmemesini, ülkesini seven her Türk vatandaşı gibi bizlerde, hiç bir çıkar beklemeden kendimize görev edindik. Beraber yola çıktığımız arkadaşalarımızdan maalesef çoğunu kaybetmek zorunda kaldık. Kimileri Adrasan rant mafyası tarafından ölümle tehdit edildi, kimilerinin tapulu arazileri üzerindeki yapıları kanunsuzca yıkıldı, kimileri ise belediye başkanı tarafından kandırılarak, Adrasan gönüllülerinden ayrılmaya zorlandı. Bizler bu yola çıkarken tek bir kişi kalsak bile, haklı olan mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğimizi kamu oyu ile paylaşmıştık. Haklıyız. Çünkü gücümüzü kanunlardan alıyoruz; Adrasandaki belediye başkanı kaynaklı hukuksuzluğa ve kanunsuzluğa, yandaş kayırma, kıyı kenar yağmasına, hazine arazisi işgallerine, geçerli olan imar planlarına aykırı yapılan otellere göz yumulmasına, doğanın ve çevrenin acımasızca katledilerek, Adrasanın betona gömülmesine, hazine arazisindeki tapusuz kaçak otellerin foseptiklerinin denize boşaltılmasına dur diyoruz. Kimse belediye başkanına dur diyemiyor. Ama bizler birkaç çevreci ve çok değerli gazetici büyüklerimiz ile mücadeleye devam ediyoruz. Başta MEHMET ÇİLLER, ERGOĞAN KAHYA, İBRAHİM AKKAYA olmak üzere Antalyanın değerli gazetecileri olarak sizlere konuyu gündeminizde tutup, çözüme katkı sağladığınız için teşekkür ederiz. Daha önceki Aladdin Yüksel tarafından açılan soruşturma akabinde belediye başkanı AKKULAK, mahkeme tarafından görevi ihmal etmekten hapis cezasına çarptırılarak sabıkalı duruma düşmüştü. Eminizki, sayın Kumluca Kaymakamı SALİH IŞIK tarafından açılan soruşturmada tekrar görevi ihmal ve su istimal den ceza alacaktır. Çünkü Adrasanda belediye başkanı AKKULAK ın görevde bulunduğu son 6 yılda kıyı kenar şeridi içerisine, hazine arazileri işgal edilerek yapılan kaçak gecekondu vari sözde turizm tesislerinin sayısı 57 den 200 e çıkmıştır. Bunun son örneği, medyada Adrasan ucubesi olarak yankı bulan, Adrasanın bağrına saplanan hançer olarak adlandırılan, denize 25 m uzaklıktaki, belediye başkanının akrabasının 2 ayda hizmete açtığı çakma turizm tesisidir. Bu ucube otelin önüne, karetta karetta kaplumbağalarının yumurtlama alanları asfaltlanarak, belediye imkanları kullanılarak, adrese teslim yol, kanun tanımayan YALÇIN AKKULAK tarafından yaptırılmıştır. Bütün bunlar düşünüldüğünde bir hukuk devleti olduğuna gönülden inandığımız devletimiz elbet bu kanunsuz uygulamalar karşısında sayın belediye başkanına gereken cevabı verecektir. Saygılarımızla ..Adrasan Gönüllüleri

Adrasan Gönüllüleri 06.08.2011

Adrasanda bir yatırımcı gözüyle baktım vede burada ki taleplerden sıkıldım. Belediye ve halk arasında kopukluklar belediyenin çevreye olan duyarlılıgı bir hiç. menfaat vede çıkar söz konusu oldugunda başkan vede fen memurları dışında hiç bir şey yapılamıyor ne yazıkki adrasanın kaderinin belirleyen bu üçlü adrsanana yapılan her yeni planda menfaat vede çıkar amaçlı her şeyi yapıyorlar verilen 10 mt2 ruhsatlarla 200 mt2 veya 2000 mt2 inşaat yapabilirsiniz eger görüşme sonucunda anlaşırsanız yoksa asla yada imar planında yeriniz sahile sıfır knonuma gelebilir...... daha niceleri milletin devletin harcamalarını hiçe sayan bu üçlü acaba daha kaç imar planı yapabilir adrasanda valiye vede kaymakama nekadar daha yalan söyleyebilirler .........? Su ürünlerini araştırma geliştirme adı altında üniversite diye halka yalan söyleyip konaklama tesisilerine izin verenler bunu mahkemeye yerini yıkarım deyipte bskı kuran başkan degilmidir. yalansa mustafa emirin açtıgı davaya bakınız...... yada fen memurlarının kestigi bina ruhsatlarının yapı denetimden kaçırmak için neler yapıldıgına buda yalansa kesilen ruhsatlı binaların yerinde incelenmesi .... bukadar zormu bu başkan vede ekibi ile adrasan daha çok imar görür yada kimlere peşkeh çekilecekse söylesinler burdan gidelim burası bu kadar oyunlar açıkça oynanıyor..... yetkili kurumlara aracım yok diyorsun ama özel idareden bir üst kurumdan istemiyorsun buda adrasandaki oyunların bir parçası ... imar yaparsın on kişi masa altından görür kimse duymaz ama imar olmuştur son anda yapılan binaların konumu neden acele ile ruhsatlanıp yapıldı ...... aranızdaki birde ilişkiyi açıklasanız. daha niceleri var müfettişler geldiginde ruhsat sahipleri ile bilirkişileri çagırsınlar bak bakalım neler oluyor başkan vede ekipi nasıl cevap vercekler. cevat bey yüregini vede saglını koydu sonuna kadar yanındayız saygılarımla

Ahmet akkaya 05.08.2011

Sevgili güzel insna Erdogan Kahya bey, gercekten insanin isyan edesi geliyor. Ben sizin sizin yazilarinizin bu sayfada en iyi takipcilerinden birisiyim. Nasil bir ülkede kamu kuruluslari, mahkemeler ve partiler Adrasan`in talanina bu kadar sesiz kalir ve belediye baskani hic bir sey olmamis gibi görevinde kalir. Bu ülkede DEMOKRASI ALLAH ASKINA ne zaman isleyecek????

Iskender Akparmak 05.08.2011

Gerçekten olan biteni anlamak mümkün değil. Turizimin gözbebeği olan bu güzelim koyumuzun doğa katledilerek siyasi ranta kurban edilmesi , daha da acısı buna devletin gözünü çevirmesi gerçekten kabul edilebilecek,kanıksanacak bir olay değil. Nasıl olur da denize sadece 25 metre mesafede bir yere göz göre göre bu oteller yapılabiliyor? Nasıl oluyor da kıyı kenar işgallerine karşı devlet seyirci kalıyor, üç maymunu oynuyor.Siz gazetecilerin olayının üzerine gitmesi çok önemli. Belediye başkanı olacak kişinin öncelikle şunu iyi anlaması gerekiyor.Sayın Akkulak her ne kadar kendini kanunların üzerinde görse, arkasına aldığı iktidar partisinin gücü ile Adrasanın hazine işgallerini, kıyı yağmacılığını, yandaş , akraba, hısım merkezli imar planları ile Adrasanın geleceğine hançer saplasada ,günü geldiğinde eminim yaptığı kanunsuzlukların ve hukuksuzlukların hesabını verecektir.Şu anda meydan boş gibi gözükse de gün gelir sert bir kaya çıkar ve kral çıplak der.

Yiğit Kartal 04.08.2011

Maalesef düzen böyle kurulmuş. Her zaman olduğu gibi, bu ülkede bal tutan parmağını yalıyor, kötülük yapanın, çalanın yanına kalıyor. Kimisi yetim hakkını utanıp sıkılmadan kursağından geçirebiliyor. Kimisi de devlet ten aldığı gücü ve yetkiyi akraba, yandaş ve kendi çıkarları doğrultusunda kullanabilme basiretsizliğini gösterebiliyor. Sonrada bu tip insanlar, ne kadar hakkaniyetli ve dürüst olduklarını iddia ederek, insanlarının karşısına çıkma yüzsüzlüğünü gösterebiliyorlar. Doğanın ülkemiz insanına cömertçe armağan ettiği, tabii güzelliklerimiz ve zenginliklerimiz devleti temsil eden organların yerel temsilcileri tarafından ne yazık ki başkalarına veya kendilerine peşkeş çekiliyor, talan ediliyor. Bu ne utanmazlık, bu nasıl acımasızlıktır. Bu tip insanlar akşamları nasıl içleri rahat bir şekilde uyuyabilmektedirler. Her şeye rağmen benim nezdim de, ilk kusurlu organ ve güç, devletin bizzat kendisidir. Herkes suç işleyebilir, her yerde çürük elmalar olabilir. Kanun ve yasalarının birinci elden uygulayıcısı ve takipçisi olarak, devletin bu tip doğa katliamları karşısında, ve devlet yetkililerinin görevlerini su istimal etmeleri durumlarında, olayları ciddi bir devlet edası ile ele almalı, ve suçluları hak ettiği cezaya çarptırması gereklidir ki, gelecekte meydana gelebilecek bu tip olaylarda caydırıcı bir güç olma özelliğini kazanabilsin. Ancak bu tip olaylar yeni değildir. Ben kendimi bildim bileli doğamız katledilir, hazine ve orman arazileri devletin temsilcileri tarafından talan edilir ve ettirilir. Akrabalar ve yandaşlar kayırılır. Yerel yönetimlerde görev yapan devletin temsilcileri (Belediye başkanları) bu olaylara bizzat organize ederler veya gerekli zemini hazırlarlar. Gerçekten bu tip olaylarda devletin teftiş ile görevli organları ise olaylarının üzerine gitmek istemezler. Böylelikle hırsızlık ve talan normallik kazanmış olur. Hiç olmazsa bu sefer yanılmak istiyorum. Devletimizi temsil eden yetkilerden ricam, hiç olmazsa bu sefer, bu on yıllardır kangrenleşmiş ADRASAN yarasının üzerine gitmelerini, hak ve adaleti tesis etmeleri kendilerinden rica ediyorum. Lütfen bu sefer yanılmak istiyorum.

Ahmet Tan 04.08.2011

Ben bu adrasan koyunu 20 seneden fazla tanırım. 20 seneden fazladır, buranın imar planının yapıldığı her sene, her seferinde dile getirilir. Ancak ne hikmet se hiç bir seferinde imar planı gelmez, gelemez. Her seferınde araya birşeyler girer, bazı karanlık güçler olaya müdahale ederler ve olayının gerçekleşmesini engellerler. Sanırım büyük bir rant olduğundan, paylaşımı kolay olmuyor. Devletin bu güzel yöreyi yok hükmünde sayıp, arayıp sormaması talan ve doğa katliamına müsade etmesi gerçekten içler acısı. Bu güzel yörenin öteki dünyada iki eli yakamızda olacak. Yetkilileri göreve davet etmek bilmem ne getirirkir. Durum gerçekten çok acı. Allah ADRASANI bu zalimlerin eliden kurtarsın.

Salim Erol 04.08.2011

Erdogan bey sizlerden ricamiz Adrasan olayina hic bir zaman fire vermemeniz..Adrasan´da olumlu bir seyler olacaksa bunda sizlerin katkilari fevkalade önemli olacaktir..sizleri uzun zamanda beri takip ediyorum,bir takim kirginliklar,kizginliklar olabilir bunlar teferruat olmali lütfen, bu isin pesini birakmayin.. saygilarimla

Sedat Tuac,Almanya 04.08.2011

Erdoğan Bey, Adrasan ve çevresi şu anda büyük bir yangın tehlikesi altındadır. Yol boyunca yol kenarlarıda insan boyu yükselmiş kuru otlar en ufak bir cam kıvılcımı ya da sorumsuz birinin sigara izmaritı her alanı felakete çevirebilir. Önerim şudur, Tekirovadan itibaren bütün yol boyunca Adrasan, Çıralı ve Olipus yol kenarlarındaki KURU OTLAR derhal temizletilmelidir. Hatırlatma yapıyorum. Perşembe günü Adrasanı da etkileyen Kumluca yakınındaki yaygın benzerşnşn tekrarlanması an meselesi olabilir... Selam ve sevgiyle...

R.Demir 01.08.2011

Yazara Ait Diğer Makaleler

Çerez Kullanımı

Kullandığımız çerezler hakkında bilgi almak ve haklarınızı öğrenmek için Çerez Politikamıza bakabilirsiniz.

Daha Fazla

Arama Yap!