OKS sınavı nedeni ile MHP’nin Cam Piramit’te yapılan İl Divanı’nı izleyemedik. Toplantı ile ilgili bazı katılımcılardan bilgi aldıktan sonra İl Başkanı Aydın Yeşilyurt’u aradık.
MHP’nin çiçeği burnunda il başkanı Yeşilyurt’un keyfi yerinde idi. Katılımın yanı sıra partililerin coşkusundan dolayı son derece mutlu görünüyordu. Onu mutlu eden bir başka faktör de MHP’ye olan katılımlar.
Alanya’nın İncekum Beldesi’nin Anavatanlı Belediye Başkanı Fahri Baysal, il divanı sırasında MHP’ye katılmış. Bununla da kalmamış, Baysal ile birlikte Anavatanlıların yanı sıra AKP’li meclis üyelerinden MHP’ye katılım olmuş.
Son yerel seçimde, iktidara karşı verdiği zorlu yarışı kıl payı kaybeden Kadriye’nin DYP’li eski başkanı İsmail Şahin de, MHP’ye katılanlar arasında.
Anavatan’dan ve DYP’den katılımları görünce MHP, merkez sağda çekim merkezi olmuş sanki. İl Başkanı Aydın Yeşilyurt, önümüzdeki süreçte partilerine yeni katılımlar olacağını belirtiyor.
MHP İl Divan Toplantısı’nın basına kapalı bölümünde yerel seçim stratejileri konuşuluyor. Teşkilatlara , “Seçime hazır olun” deniliyor.
İl Başkanı Aydın Yeşilyurt, divanı değerlendirirken, “Yarın seçim olsa biz hazırız” dedi. Hükümetin olası bir baskın seçim kararı, MHP açısından sorun olarak görülmüyor. Herkesin Kasım gibi olabilir dediği ara seçimler ile yerel seçim için onların beklentisi Ekim. Hazırlıklar bu minvalde yapılıyor.
Seçim hazırlıklarına erken başlayan MHP, oldukça iddialı. Seçmeni, AKP-CHP ikileminde çaresiz bırakmak istemiyor. Güçlü seçenek olarak seçmenin karşısına çıkmak istiyor.
Antalya ile ilgili siyasi tasarım yapanların MHP’yi de göz önünde bulundurması gerekecek.
Eksik kalan denetleme
Orman Genel Müdürü Osman Kahveci’nin, helikoptere binip Antalya’daki taş ocaklarını denetlediğini gazete haberinden okuduk.
Denetlenen yerlere bakınca karşımıza, Çubuk Boğazı’ndaki taş ocakları ile Elmalı yöresindeki mermer ocakları çıktı.
Sayın genel müdürün, bu denetlemenin sonuçlarından ne kadar memnun olup olmadığını bilmiyoruz. Bir ihtimal belki Çubuk Boğazı’ndaki taş ocaklarından memnun olmamıştır. Belli bir sahada olan mermer ocaklarından ise mutlu ayrılmıştır. Bunlar elbette bizim görüşümüz.
Bizim farklı beklentilerimiz vardı.
Antalya’ya yeni atanan Orman Bölge Müdürü Recep Kaşan’ın, Genel Müdür Osman Kahveci’ye, Doyran’ı, Ekşili’yi, Kurşunlu’yu, Gebiz’i göstermesini beklerdik.
Oralarda, taş ve toprak satmak için yapılan orman katliamını göstermesini arzu ederdik. Yeşilin ortasındaki katliam bölgelerini havadan fark etmemeleri zaten imkansızdı. Ormancıların böyle bir manzara karşısında bizlerden daha fazla üzülmesi beklenirdi.
Asıl önemlisi Serik Zırlankaya’da, ovanın ortasındaki 3 bin dönümlük korunun Orman Genel Müdürü Osman Kahveci’ye mutlaka gösterilmesi gerekirdi.
Antalyalı ormancılar, genel müdürlerine, “Burasını 10 yıl önce ağaçlandırmışız, Şimdi kesiyoruz. Biz kestikten sonra maden ruhsatı alan kişi, toprağını alıp götürecek. Tepeleri dümdüz ettikten sonra gidecek. Belki ortada büyük bir çukur olacak. 3 bin dönümlük ormanlık alanda belki 100 yıl ot bile bitmeyecek” deseler iyi olmaz mıydı.
Sayın genel müdür, bu manzarayı görünce belki hemen Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nu arayıp yeni başlayan katliamı durdurabilirdi.
Kısacası bu denetleme eksik olmuş. Bu cümleyi kullanmak istemezdik ama biraz usülünden, yasak savma kabilinden yapılmış. Orman Genel Müdürü Osman Kahveci’nin, en yakın zamanda Antalya’ya tekrar gelmesini, tehdit altındaki bölgeleri incelemesini bekliyoruz.