Önceki Kültür ve Turizm Bakanmız Atilla Koç’u unuttuk. Bazı çevreler onu kamuoyunda “Uyuyan Bakan” olarak anımsanmasına çalıştılar. Bunda da epeyce başarılı oldukları da söylenebilir.
Geçmişte zaman zaman, “Atilla Koç, kimin işini yapmadı. Belli bir grubun isteğini yerine getirmediği için mi üstüne bu kadar gidiliyor?” diye düşündüğümüz olmuştur.
Pazar günü Serik Boğazkent’te köprü açılışı ile ilgili afişleri gördük. Boğazkent Belediye Başkanı Cengiz Gökoğlu, halkı 22 Ağustos Cuma günü yapılacak “Atilla Koç Köprüsü” açılışına çağırıyordu.
Afişleri görünce önce hangi Atilla Koç acaba diye düşünmeden edemedik. Birkaç saniye düşündükten sonra, “Olsa olsa önceki Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç’tur” dedik. Ki öyle imiş.
Açılışı yapılacak Atilla Koç Köprüsü, Belek’i Boğazkent’te bağlıyor. İki bölgeyi bölen Acısu Deresi üzerine inşa edilen köprü, Boğazkent için çok önemli. Boğazkent, Belek ile Köprüçay arasında yer alan ve hızla gelişen bir turizm bölgesi. Düne kadar yazlıkların yer aldığı Boğazkent’te bugün turistik oteller boy göstermeye başladı. Artık onbinlerce turist ağırlıyor.
Giderek gelişen Boğazkent’te ulaşım sıkıntılı. Durumu birkaç yıl öncesinin Kundu’su gibi. Köy yollarından geçilerek ulaşılabiliyor. Bu yollar son dönemlerde hayli iyileştirilse de mesafeyi kısaltmıyor. Boğazkent’teki otellere Belek’ten 5 dakikaya ulaşabilmek mümkün iken Serik’in içinden ve köylerden 45 dakika harcamak gerekiyor.
Tek engel, Acısu üzerinde 15 – 20 metrelik köprünün olmaması.. Yıllardır dile getirilen bu sıkıntı bir türlü giderilemedi. Belekli turizmcilerin köprüyü engellediği yolunda söylentiler çıktı. Ama artık bunlar geride kaldı. Köprü inşa edildi. 22 Ağustos’ta törenle açılıyor.
Boğazkent Belediye Başkanı Cengiz Gökoğlu’nu arayıp köprüye neden Atilla Koç’un adını verdiklerini sorduk. Atilla Koç’un bakanlığı sırasında, köprünün projelendirilmesinde, bürokratik işlemlerin sonuçlanmasında, kaynak sağlanmasında büyük katkısı olduğunu söyledi. Kendisinde köprü için 3.5 yıldır uğraş verdiğini sözlerine ekledi.
Belek ile Boğazkent’i birbirine bağlayan köprüye desteği için Atilla Koç’a teşekkür ediyoruz. O bizim için artık “Uyuyan Bakan” değil “Köprüsü olan Bakan”dır.
Bir teşekkürü de gösterdiği vefa için Boğazkent Belediye Başkanı Cengiz Gökoğlu’na gönderiyoruz.
Akman ve Sapan’ın sitemi
Serik Gebiz’deki Küçük Aksu Barajı konusunda, CHP Milletvekili Hüsnü Çöllü tarafından TBMM Başkanlığı’na verilen soru önergesinin ardından önceki dönem AKP Milletvekili Osman Akman aradı.
Sayın Akman, “Gebiz’den iki milletvekili varken bu baraj ve köprü yapılamadı” şeklindeki ifademize alınmış. Bize, baraj ve köprü konusunda verdiği uğraşı ayrıntılı olarak anlatmak istediğini söyledi. Önümüzdeki günlerde kendisini ziyaret edip ayrıntıları dinlemek istiyoruz. Ama o zamana kadar şu noktanın altını çizmek gerekiyor. Biz, Osman Akman’ın projeler için emek vermediğini söylemedik. “Keşke yapımına başlansaydı” dedik. Mutlaka barajın projelendirilmesinde kendilerinin önemli katkıları olmuştur. Sayın Akman’ın bu yöndeki hakkını teslim ederiz.
Antalya Lisesi Pansiyonu’ndan büyüğümüz olan, bir dönem birlikte lise güreş takımında olduğumuz Sayın Akman’ı üzmek aklımızdan geçmez. Buna içtenlikle inanmasını isteriz.
CHP Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Sapan, Danıştay kararından sonra tekrar gündeme gelen Dokuma konusunda unutulduğu inancında.
Biz dahil köşe yazarlarının ve habercilerin Dokuma için mücadele verenleri sayarken kendisini atladığımızı görmüş. Dokuma ile ilgili ilk davayı kendisinin açtığını, ilk eylemi de CHP Merkez İlçe’nin gerçekleştirdiğini söyledi. Unutkanlık hepimizin ortak sorunu. Hatırlatması için teşekkür ederiz.