Uluslararası destekli 5. Ulusal Gastronomi Sempozyumu

 

5. Ulusal Gastronomi Sempozyumu ve Sanatsal Etkinlikleri de geçtiğimiz 28-29 Nisan 2011 tarihlerinde geride bıraktık. Sempozyumun genel değerlendirmesini yaptığımızda yine daha önceki yıllarda yaşadığımız ve de keşke olmasaydı dediğimiz durumları yeniden yaşadık. Özellikle sektör elemanlarının ilgisizliğine dikkat çekmekte yarar var. Beş yıldan beri Tüm Gastronomi Yöneticileri Derneği, Akdeniz Üniversitesi ve benimde içinde bulunduğum organizasyon büyük bir özveri içinde bu etkinliğin gerçekleştirilmesi için uğraş veriyor. Bu sempozyumun amacının gastronomi dünyası ile ilgilenen, bizzat içinde yoğun mesai harcayan ve de turizm eğitimi veren kurumlardaki akademisyenlerin ilgilerini konuya çekmek ve faydalı olmak şeklinde özetleyebiliriz.

 

Sempozyuma onbir ayrı üniversiteden akademisyenler katılmıştır. Bu katılımın her geçen yıl arttığını gözlemliyoruz. Bu yıl sempozyuma daha farklı bir zenginlik verebilmek amacıyla yurt dışından da konuşmacıları davet ettik. Bu konuşmacılar dünyada önem arzeden Michelin üç yıldız almış bir restoranda araştırma ve geliştirme mutfak şefi olan İvan Brehm ile yine aynı restoranda görev yapan Baş Sommelier olan İsa Bal dır. İsa Bal benim Akdeniz üniversitesinden öğrencimdir. Sommelier mesleğinde bizden aldıkları bilgi yanında kendi özel ilgi ve yoğun çalışmasıyla bu noktalara kadar gelmiştir. Avrupa sommelier yarışmasında birinciliği olan İsa’nın dünya sommelier yarışmasına da hazırlandığını biliyoruz. Ümid ederim başarılı olur ve göğsümüzü kabartır.

 

Sempozyumun birinci günü ağırlıklı olarak akademisyenlerin sunumlarıyla geçmiştir. Tabii ki sektörde yönetim düzeyinde görev yapan ve gastronomi konusuna ilgi duyan konuşmacılarımızda olmuştur.

İkinci gün düzenlenen sektör panelinde sektör temsilcileri yanında gastronominin vazgeçilmezlerinden olan gıda konusundaki yasal düzenlemeler de yetkililerce ele alınmıştır. Bu oturumda bazı otel işletmelerinin İşkur ile birlikte planladıkları kurslarda öğrenim gören bireylerin ilgileri de dikkatten kaçmamıştır.

 

Genel olarak baktığımızda bizce sempozyum organizasyonki küçük  eksikliklerine rağmen amacına ulaşmıştır. Sempozyumun gerçekleşmesinde maddi desteklerini esirgemeyen kişi ve kuruluşlara da teşekkürlerimizi sunarız.

 

Daha başka sempozyumlarda buluşmak dileklerimle…

 

Yayın Tarihi
03.05.2011
Bu makale 11021 kişi tarafından okunmuştur.
Bu Haber İçin Yorum Yapın
NOT: E-Mail adresiniz web sitemiz üzerinde yayınlanmayacaktır.
CAPTCHA Image
Bu makaleye ilk yorumu yazan siz olun.

Yazara Ait Diğer Makaleler

Çerez Kullanımı

Kullandığımız çerezler hakkında bilgi almak ve haklarınızı öğrenmek için Çerez Politikamıza bakabilirsiniz.

Daha Fazla

Arama Yap!