5. Ulusal Gastronomi Sempozyumu ve Sanatsal Etkinlikler

Çok değerli okurlarım ve Turizm Dünyasının değerli mensupları işte yine karşınızdayız. Dört yıldır sürdürdüğümüz Ulusal Gastronomi Sempozyumunun bu yıl beşincisini planlamış bulunmaktayız. Bu yılki sempozyum uluslar arası destekli olacaktır. Bundan kastımız artık yavaş yavaş bu önemli konuyu uluslar arası bilgilerle birleştirmek, kaynaştırmak ve karşılıklı bilgi değişiminde bulunmaktır.

Uluslar arası organizasyonları hemen birden kotarmanın zor olduğu bir gerçektir. Bu gerçeğin başarılmasında maddi ve manevi desteklerin olmazsa olmazlığı hepimizce bilinmektedir. Bizler bu ve buna benzer nedenlerle emin adımlarla gitmek istiyoruz.

 

Bu yılki etkinliğimiz 28-29 Nisan 2011 tarihlerinde Antalya Cam Piramitte gerçekleşecektir. Her yıl olduğu gibi bu organizasyonun birinci ev sahibi Tüm Gastronomi Yöneticileri Derneğidir. İkinci ev sahibi ise Akdeniz Üniversitesidir.

 

Sempozyumun amacı; ülkemiz için hayati önem taşıyan turizm sektöründe gastronominin önemini irdeleyerek, turistik işletmelerimizin ve destinasyonlarımızın turist çekme kapasitelerini artırma yolunda yapılması gereken çalışmaları ortaya koymaktır. Bu amaç doğrultusunda ilgili alanda bilim adamlarımız ve uzmanlarca yapılmış teorik ve ampirik çalışmalar sempozyumda tartışılacaktır.

 

Sempozyum iki gün olarak planlanmıştır. Birinci gün aşağıda verdiğimiz konular çerçevesinde gönderilen bildiriler ele alınacaktır. Konuları başlıklar halinde şöylece sıralayabiliriz.

1.    Gastronomi, Kültür ve Sürdürülebilir Turizm

a.    Gastronominin önemi, bölgesel ve ülkesel ekonomik gelişime katkısı,

b.    Turizmde mutfakların sürdürülebilirliği,

c.    Turist davranışı ve gastronomi ile ilişkisi,

d.    Destinasyon pazarlamasında gastronomi,

e.    Turizm işletmelerinde Türk Mutfağı uygulamaları,

f.     İşletmelerin denetimlerinde yasal durum

2.    Gastronomide Yeni Eğilimler ve Konseptler

a.    Moleküler gastronomi, “Fusion Cooking”,

b.    Temalı yiyecek ve içecek işletmeleri,

c.    Catering işletmelerinin gastronomi açısından yaşadığı sıkıntılar ve geliştirdikleri yenilikler,

d.    Outsurcing(taşeron) firmaların gastronomi bilimi açısından avantaj ve dezavantajları

3.    Yiyecek ve İçecek İşletmeciliğinde Yeni Bakış Açıları ve Değerler

a.    Yiyecek-içecek işletmelerinde stratejik yönetim(kalite, memnuniyet anketleri),

b.    AB katılım sürecinin yiyecek-içecek işletmeciliği üzerine etkileri,

c.    Yiyecek ve içecek işletmeciliğinde etik sorunlar,

d.    Ürün yönetimi ve/veya gelir yönetiminde yeni uygulamalar ve yeni stratejiler,

e.    Yiyecek ve içecek hizmetlerinde yeni bilgiler ve iletişim teknikleri,

f.     Yiyecek-içecek hizmetlerinde yeni trendler, düşünceler, servis ve ürünler,

g.    Tüketici davranışlarındaki gelişmeler,

h.    Gastronomide gıda güvenliği,

i.      Gastronomide ISO 22000 Gıda güvenliği yönetim sistemi ve önemi

4.    Herşey Dahil Sistemi Üzerine Tartışmalar

a.    Pazarlama ve işletme yönetimi açısından HD avantaj ve dezavantajları,

b.    Bütçe planlama ve tutarlılığın sağlanmasında Herşey Dahil Sistemi,

c.    Mesleki Standartların korunabilmesi açısından HD sistemi

 

İkinci gün Gastronominin sanatsal uygulamaları başlığı altında, Pastacılık sanatı, A la carte servis sanatı, Somelier sanatı, Trancheure ve flambe sanatı, Kokteyl hazırlama teknikleri, masa ve salon süsleme sanatı ve bar show çalışmaları uygulamalı olarak sunulacaktır.

 

Sempozyuma bildiri ile katılacakların bildirilerini gönderme tarihi en son 15 Mart 2011 olarak belirlenmiştir. Sempozyumla ilgili bilgi almak isteyenler www.tgyd.net sayfasını ziyaret edebilirler.

 

Sempozyumun tüm turizm camiasına faydalı olması dileklerimle…

 

Yayın Tarihi
24.01.2011
Bu makale 12025 kişi tarafından okunmuştur.
Bu Haber İçin Yorum Yapın
NOT: E-Mail adresiniz web sitemiz üzerinde yayınlanmayacaktır.
CAPTCHA Image
Kayıtlı Yorumlar
Hocam çalışmalarınızda başarılar dilerim Hala genç kalmayı başarabiliyorsunuz tebrikler

kemal bozkurt 12.02.2011

Yazara Ait Diğer Makaleler

Çerez Kullanımı

Kullandığımız çerezler hakkında bilgi almak ve haklarınızı öğrenmek için Çerez Politikamıza bakabilirsiniz.

Daha Fazla

Arama Yap!