Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu ve Tüm Gastronomi Yöneticileri Derneği ile ortaklaşa düzenlenen “5. Ulusal Gastronomi Sempozyumu ve Sanatsal Etkinlikler” 28 - 29 Nisan 2011 tarihlerinde, Antalya Cam Piramitte gerçekleştirilecektir. Sempozyumun amacı; ülkemiz için hayati önem taşıyan turizm sektöründe gastronominin önemini irdeleyerek, turistik işletmelerin ve destinasyonların, turist çekme kapasitelerini artırma yolunda yapılması gereken çalışmaları ortaya koymaktır. Bu amaç doğrultusunda ilgili alanda bilim adamları ve uzmanlarca yapılmış teorik ve ampirik çalışmalar sempozyumda tartışılacaktır. Bu yılki sempozyum, uluslararası destekli olacaktır.
Her yıl olduğu gibi, bu organizasyonun ev sahibi Tüm Gastronomi Yöneticileri Derneği ve Akdeniz Üniversitesidir.
Sempozyumda ben de konuşmacı olarak iştirak edeceğim.
Konuşma konusu: “Antalya mutfağının zenginlikleri”.
Bütün Gastronomi dostları, sempozyuma davetlidir…
ULUSLARARASI DESTEKLİ, 5. ULUSAL GASTRONOMİ SEMPOZYUMU VE SANATSAL ETKİNLİKLERİ PROGRAMI (CAM PİRAMİT/ANTALYA)
28 NİSAN 2011 PERŞEMBE (1 gün)
08.00 – 09.45 KAYIT
09.45 – 10.30 AÇILIŞ KONUŞMALARI
Aydın ÖZDEMİR - TGYD BAŞKANI
Yrd. Doç. Dr. İrfan ÖZCAN - SBMYO MÜDÜRÜ
Ahmet BARUT - TÜRKİYE OTELCİLER FEDERASYON BAŞKANI
İbrahim YAZAR - KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI TANITMA GN. MDR YRD.
Prof. Dr. İsrafil KURTCEPHE - AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ
Prof. Dr. Mustafa AKAYDIN - ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI
Dr. Ahmet ALTIPARMAK - ANTALYA VALİSİ
10.30 – 12.00 I. OTURUM
Oturum Başkanı - Prof. Dr. Ahmet AKTAŞ
1.İsa BAL (London The Fat Duck Restoran Head Sommelier)
2.İvan Fuser Bitter BREHM (London The Fat Duck Restoran Mutfak Şefi)
3.Adnan ÖZSOY (POYD Başkanı)
4.Melek HALİL (Gurme ve Gastronomi Yazarı) Antalya Mutfağının Zenginlikleri
12.00 – 13.00 Öğle Yemeği
13.00 – 14.15 II. OTURUM
Oturum Başkanı: Prof. Dr. Uğur Günsen (Balıkesir Üniversitesi)
1.Öğr. Gör. E. Köksal Sezgin ve Ahu Bahadır Sezgin (Akdeniz Üniversitesi)
Farklı Bir Pişirme Gıda Saklama Yöntemi: Sous Vide
2.Prof. Dr. Orhan Batman ve Öğr. Gör. Aysu Hatipoğlu (Sakarya Üniversitesi ve Aksaray Üniversitesi)
Gastronomi Turizmi Çerçevesinde Aksaray’ın Pazarlanabilir Mutfak Değerleri
3.Yrd. Doç. Dr. Murat Doğdubay, Arş. Gör. Mehmet Sarıoğlan ve Gençay Saatçi (Balıkesir Üniversitesi)
Destinasyon Pazarlamasında Yerel Yönetimlerin Gastronomik Ögeleri Kullanma
Eğilimlerinin Ölçülmesine Yönelik Bir Araştırma
4.Arş. Gör. Defne Akdeniz Ay (Okan Üniversitesi)
Toplam Kalite Yönetiminin Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Uygulanabilirliği ve Bir Model Önerisi
5.Muazzez Tonguç (Best Western Khan Oteli Genel Müdürü) Fuarlarda ve Catering Hizmetleri
14.15 – 14.30 Kahve Arası
14.30 – 15.45 III. OTURUM
Oturum Başkanı: Doç. Dr. Dündar Denizer (Anadolu Üniversitesi)
1.Öğr. Gör. E. Köksal Sezgin ve Ahu Bahadır Sezgin (Akdeniz Üniversitesi)
Slow Food: Sağlıklı Beslenme Adına Toplumsal Bir Tepki
2.Prof. Dr. Yüksel Öztürk ve Dr. Onur Görkem (Gazi Üniversitesi)
Cittaslow Hareketinin Yerel Mutfağa Etkileri; Seferihisar Örneği
3.Hamza Yalçın (Trendy Hotels Yiyecek-İçecek ve Kalite Koordinatörü)
Yiyecek-İçecek Yönetiminde Doğru Uygulamalar
4.Hatice Yıldırım ve Funda Ön (Adnan Menderes Üniversitesi)
Yiyecek Sunumunda ve Tüketiminde Tüketici Algısını Ne Etkiler
5.Pınar Göksu (Akdeniz Üniversitesi)
Cam Tavan Sendromu ve Kadınların Üst Düzey Yönetici Pozisyonuna Yükselmelerindeki Engeller
15.45 – 16.00 Kahve Arası
16.00 – 17.30 IV. OTURUM
Oturum Başkanı: Prof. Dr. Azize Tunç Hassan (Gazi Üniversitesi)
1.Şinasi GÜROCAK (Majesty Mirage Park Hotel Genel Müdürü)
Otel İşletmelerinde Başarıya Ulaşmada Yiyecek İçecek Servisinin Önemi
2.Dr. Mustafa Sandıkçı ve Dr. Sabri Çelik (Afyon Kocatepe Üniversitesi)
Afyonkarahisar Mutfağında Haşhaşın Yeri
3.Prof. Dr. Uğur Günsen ve Dr. Çağatay Başarır (Balıkesir Üniversitesi)
Bursa İl Merkezindeki Yiyecek-İçecek İşletmelerinin Hijyenden Kaynaklanan Etiksel Sorunlara Karşı Davranışları
4.Nurudin Kıdıraliyev (Manas Üniversitesi-Bişkek)
Darı, Fermente Edilmiş İçecek Boza Üretimindeki Esas Hammadde
5.Öğr. Gör. Özgür Ölce (Okan Üniversitesi)
Sürdürülebilir Restoranlar ve Mutfakları
6.Doç. Dr. Nurten Çekal (Pamukkale Üniversitesi)
Geleneksel Gıdalarımız ve Türk Mutfağındaki Önemi
29 NİSAN 2011 CUMA (2 gün)
09.45 - 11.00 V. OTURUM
Oturum Başkanı: Prof. Dr. Orhan Batman (Sakarya Üniversitesi)
1.Öğr. Gör. E. Köksal Sezgin ve Seden Algür (Akdeniz Üniversitesi)
Mutfak Personelinin Gıda Güvenliği Uyg. Değerlendirmeleri: Manavgat’taki 5 Yıldızlı Otellerde Yapılan Araştırma
2.Doç. Dr. Fugen Durlu Özkaya ve Menekşe Cömert (Gazi Üniversitesi)
Gençlerin Farklı Zeytinyağları ile Hazırlanan Hamur İşleri ile İlgili Algılamaları
3.Yrd. Doç. Dr. Gül Küçükaltan ve Öğr. Gör. Bahadır Sezer (Okan Üniversitesi)
Edirne Tava Ciğeri ve İl Ekonomisine Katkısı
4.Prof. Dr. Azize Tunç Hassan ve Doç. Dr. Fügen Durlu Özkaya (Gazi Üniversitesi)
Öğrencilerin Fast Food Beslenme Durumlarına İlişkin Bir Araştırma
5.Yrd. Doç. Dr. Barış Erdem, Bil. Uzm. Gencay Saatçi ve Yrd. Doç. Dr. Murat Doğdubay (Balıkesir Üniversitesi)
Örgütlerde Öğrenilmiş Çaresizlik Olgusu: Yiyecek-İçecek İşletmeleri üzerine Kavramsal Bir İnceleme
11.00 - 11.15 Kahve Molası
11.15. – 12.00 SEKTÖR PANELİ
Oturum Başkanı: Aydın Özdemir (TGYD Başkanı)
1.Ali Rıza Dölkeleş (Limak Hotel Executive Chef/Mutfak Kitapları Yazarı)
2.Bülent Dokuzluoğlu (Kalite ve Yönetim Danışmanı)
Gastronomide ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Uygulamaları
3.Özel Aydın - Dondurulmuş Gıdalar ve Soğuk Zincir Lojistiği
4.Öğr. Gör. Mihrinur Gülal (Adnan Menderes Üniversitesi)
Yiyecek İçecek Sektöründe Eğitimli Personelin Önemi
5.Veysel Çelik (Antalya Tarım il Müdürlüğü)
Gıda Sektöründe Yasal Düzenlemeler
6.Veysel Şahin (Bulaşıkçılar Derneği Dernek Başkanı)
7.Dr. Abdülkadir Elbağcı Sanpa Yön. Kur. Başkanı - Türk Mutfağı Ve Teknoloji
12.00 – 18.00 SANATSAL ETKİNLİKLER
(Yiyecek İçecek Servislerinde Doğru Uygulamalar)
A’ la Carte Servisi Sanatı (Talya Hotel)
Şarap Tanıtımı ve Servisi
Balık Servisi (Lara Balıkevi)
Kokteyl Hazırlama (Majesty Mirage Park Hotel)
Pastacılık (Fo-Fümer)
Masa Süsleme (Ebru Ulusu)

Melek Halil/Gastronomi Yazarı/Gurme
www.gurmemelek.com
e.posta: melekhalil1@hotmail.com