Tüketiciler “Yar Bakliyat” Markasını “Altın”a Boğdu…

Yazılarıma başlarken kimi zaman usulca inciler dökülüverir ağzımdan, kimi zaman da zehir gibi otlar dolanır durur dilimin her yerine. Canım yazmak, parmaklarım bilgisayarın klavye tuşlarını ağlatmak istemez olur. İyi, güzel şeyler nakşetmek isterken satırlarıma, zakkum gibi acı işler cümlelerimin anlamlarına. Bazen harmanlarım acıyla tatlıyı bir birine. Karıştırırım cümleleri iyisiyle, kötüsüyle alabildiğine. Gıda ürününün her birini yazmak ister şartlar el verdiğince. Yaşamak için yemek mi, yemek için öldürmek mi?, biri doğru, biri yanlıştır elbet. Varsa zehri şerbet o da zehirleyenin kanına işlemiş bir meret…

 

Bazen çamur atarsın seni övmek isteyene,

Bazen de çiçek uzatırsın seni sövmek isteyene

Bazen haykırarak yazarsın sadece okumak isteyene,

Bazen de, yazılarda saklarsın mesajları görmek isteyene…

 

                                                                                        Melek Halil

 

Gıda sektöründe iyi şeyler olduğu gibi, ne yazık ki kötü şeyler de oluyor. Çiftçi ürününü üretir, hayvanını besler satar, bizleri ve azıcıkta kendi karnını doyurur. Arada kalıp sıkışmış insan suretinde şeytan olanlar da her kesin emeğini, sağlığını, parasını cebinden çalarak kendilerine sahte saltanatlar kurarlar ve  “çakma imparator” iş adamı oluverirler, karşılığında da ödül alarak her yerde itibar görürler.

 

Bu kötü örneklerin yanında iyi örnekler de var tabii ki, tüketicilerin alkışını hak eden,  saygısını, sevgisini kazanan, insan sağlığını düşünen, kendi bilgisiyle, bileğinin gücüyle, alın teriyle hakkını kazanan iş adamları.

 

Son yıllarda çok fazla duyar olduk “Yar Bakliyat” markasını. Yaptıkları hizmetlerle halka sağlıklı, lezzetli, kaliteli, doğal gıda ürünleri sunuyorlar. Öğle ki tüketiciler Yar Bakliyat ailesinin bu hizmetlerini ödüllendirerek “Altın Marka” ismi ile taçlandırmışlar.

 

Antalya, Altınova’da 1999 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren “Yar Bakliyat” ailesi, tüketicilerine en iyi şekilde kaliteyi sunan firma ödülünü İstanbul'da düzenlenen törende, kendi sektöründe kalitesini ispatlamış Tüm Tüketicileri Koruma Derneği (TTKD) tarafından “Altın Marka” unvanını alarak, ambalajlarında “Tüm tüketicilere tavsiye ediyoruz” logosunu kullanmaya hak kazandılar.

 

 

Yar Bakliyat Gıda ürünleri Altınova’ da bulunan 1100 m2 kapalı alana sahip modern tesiste paketlenmektedir. Aynı zamanda “Sağlıklı besinler, sağlıklı nesiller”, “Kalbimdeki Lezzet” sloganları ile kaliteyi kendisine öncelik edinen firma, HACCP ve ISO 22000:2005 kalite güvence sertifikalarına layık görülmüştür.

 

“Yar Bakliyat” firmasının Genel Müdürü Emrah Kepez başarılarının tesadüf olmadığını, "Kâr alırken, kalite satarken garantilenir" diyor.

Tüketicilere, Türkiye'nin ve dünyanın bakliyat ürünlerini depolama, paketleme, satış noktalarına sevkiyat aşmasına kadar, kaliteden ödün vermeden hareket ettiklerini vurguluyor.

Hedefleri sosyal sorumluluklarını unutmadan tüketicilerine, müşterilerine, çalışanlarına ve iş ortaklarına hijyenik, sağlıklı, doğal, kaliteli, genellikle de yerli gıda ürünlerini sunmak.

Emrah Kepez: İstanbul Işık Üniversitesi İşletme Bölümü Mezunu (burslu okuduğunu özellikle belirtmek isterim).

 

Yar Bakliyat şirketi Türk halkına sadece bakliyat değil aynı zamanda tüm hububat, ev lezzeti tadında katkısız, doğal tarhana çorbası (çift korumalı ambalajlarda paketleniyor), çay, bal, salça ürünlerini de sunuyor ve Türkiye’ de ilk defa, henüz tek başına Karabuğday (greçka) ürününü paketliyor.

 

2004 yılında Yar Gıda A.Ş. çatısı altında kurumsallaşan Yar Bakliyat firması 2007 yılında Kepez ailesi bünyesine katılmış. Doğal Yar Gıda firması tarafından üretilen ürünler, kardeş firma ve genel distribütörü olan Kermes Gıda Pazarlama Ltd. Şt’ nin hizmet kalitesiyle tüketicilere ulaşıyor.

 

Ürün Listesi

YAR KARABUĞDAY (greçka)

YAR KARABUĞDAY UNU

YAR AŞURELİK BUĞDAY

YAR MERCİMEK (yeşil, kırmızı, sarı)

Yar KURU FASULYE (dermason, barbunya)

YAR KOÇBAŞI NOHUT  

YAR PATLATMALIK MISIR

YAR LÜKS BALDO (Osmancık baldo, kırık baldo)

YAR PİLAVLIK PİRİNÇ

YAR KEPEKLİ DOĞAL PİRİNÇ

YAR CALROSE PİRİNÇ

YAR KÖFTELİK BULGUR (pilavlık bulgur, kısırlık bulgur)

YAR DOĞAL EV TARHANASI (acılı- acısız, özellikle tatmanızı tavsiye ederim)

 

 

EMRAH KEPEZ TÜKETİCİLERİ UYARIYOR

Emrah bey piyasada satışa sunulan açık ve kapalı ambalajlarda satılan bakliyat ve hububat ürünlerinde yapılan hileleri anlattı.

 

Örneğin çapı 6- 7 mm başlayıp 12- 13 mm’ ye varan nohut çeşitleri bulunuyor. En küçük ile en büyük boy arasındaki fiyat farkları yarı yarıya fark ediyor. Bazı firmalar küçük boy ve büyük boy nohutlarını karıştırarak satışa sunuyor ve tüketiciyi kandırıyor. Ayrıca nohut boy farkları yüzünden tüketici ürünü pişirdiği zaman istediği randımanı alamıyor.

 

Pirinç ürününün ambalajında yazan pirinç türü ile içindeki ürünün aynı olması gerekiyor. Piyasada fiyat rekabeti yapmak adına paketinde Baldo yazıp içerisinde Osmancık gibi orta taneli ürünler bulunan, ya da ucuz kırık pirinç oranı yüksek olan ürünler kullanılıyor.

Yine fiyatı düşürmek için aynı ambalajda iki farklı pirinç türü karıştırılıyor. Pirinç çeşitlerinin rutubet oranı, saklama sürüleri farklıdır. Bu tür hileler sonucunda pilavlar iyi pişmiyor, içerisinde diri taneler kalıyor, ya da tam tersine bir kısmı tam pişerken geri kalanı lapalaşıyor (pilavın lapalaşmasının en önemli sebebi kırık pirinçlerde nişasta oranının yüksek oranda açığa çıkmasıdır).

 

Bulgur için kullanılan buğday sert durum buğdayı olmalıdır. Un yapımı için kullanılan ekmeklik buğdaylar bulgur için kullanılırsa bulgur pilavı lapa haline gelir. Kaliteli ve lezzetli bir bulgur, koyu sarı renkte olmalıdır. Buğdayın dışındaki vitamin, mineral ve lezzet açısından zengin olan kabuk kısmı, bulgurun rengini açmak adına soyulmamalıdır.

 

Bu örnekler fasulye, mercimek, barbunya, patlatmalık mısır gibi ürünler için de geçerlidir.

 

Tüketicilerin bu gibi sorunları ürün ambalajının içine bakarak fark etmesi mümkün değildir. Buradaki en büyük güvence markanın tüketicisine hissettirdiği güven duygusudur.

 

Toplam kalite yönetimi çerçevesinde düşünüldüğünde Yar Gıda kalitesi sadece ürün seçiminden ibaret değildir. Ürünlerin paketleme öncesi ve sonrası depolanma koşulları da son derece önemlidir.

 

Bakliyat ürünlerinde yaz ayları yaşanan böceklenme sorununa karşı firmalar fumigasyon denen ilaçlama yöntemine başvururlar. İnsanlarda toksik etkileri bulunan bu yöntemden kaçınmanın tek yolu ürünleri karanlık, serin ve rutubetsiz ortamlarda muhafaza etmektir. Bu koşulların sağlandığı iklimlendirme sistemine sahip Yar Gıda deposunda bütün yaz en yüksek sıcaklık 25 derece, en yüksek nem oranı ise %45 olarak ölçülür. Ayrıca bütün ürün grupları güneş ışığına karşı koli ve doğada çözülen, ışık geçirmeyen kargo poşetleri içerisinde sevk edilmektedir. Bu sayede fumigasyon ihtiyacı ortadan kalktığı için Yar Gıda ürünlerinde toksik etki bulunmamaktadır.

 

 

 

Ürünlerin depolandığı ortamın fare ve böcek gibi zararlılara, kuşlara karşı korunması şarttır. Bu mücadelenin kimyasal ilaçlar yerine, biyolojik ve fiziksel önlemler alınarak düzenli bir planla yapıldığı Yar Gıda deposunda, kötü sürprizlerle karşılaşmak mümkün değildir.

 

Umarım ülkemizde halkın sağlığına bu kadar önem veren şirketlerin sayı artar.

Eskiden “Arena” programında seyrettiğimiz insanın insanlıktan çıkmış halini, büyük çabalarla “estirilen gıda terörünü” bir daha görmeyiz.

 

Malum günümüz koşullarında yeterince et ürünleri tüketemiyoruz ve protein ihtiyacımızı karşılayamıyoruz. Umudumuzu ithal Angus’ lara bağlamıştık ki, onlar da bizi yarı yolda bıraktı. Bu gidişle balığı, tavuğu da unutup, şarkı sözünde de söylendiği gibi onlarla ancak rüyalarda buluşacağız…

 

Protein almamız için hiç olmazsa bol bol baklagil ürünlerini tüketmemiz lazım. Özellikle de yeşil mercimek, nohut ve kuru fasulye çeşitlerini.

 

Siz de sadece lezzetli beslenmeyi değil, aynı zamanda sağlığınızı da düşünüyorsanız, bakliyat ürünlerini sofralarınızdan eksik etmeyin…

 

 “Yar Bakliyat” ailesine, tüketicilere sağlıklı, hijyenik, doğal, lezzetli gıda ürünleri sundukları için kendi adıma teşekkür ederim.

 

Gittim, gördüm, tattım ve gönül rahatlığıyla yazdım…

 

Firma İsmi: Yar Bakliyat

Adres: Altınova, Sinan mahallesi, Şelale sokak, No:145, Antalya

Tel: 0242 340 35 00                                                                                                                                                           

Web adresi: www.yar.com.tr

E- posta adresi: bilgi@yar.com.tr

 

Karabuğday (Greçka)

Karabuğday tohumu ve karabuğday unu ile tanıştınız mı?, tanışmadıysanız eğer Yar Bakliyat bir ilki başararak,  birçoğunuzun bilmediği “Çölyak” hastalarının hiç çekinmeden güvenle tüketebilecekleri karabuğdayı, önemli bir gıda ürününü sizlerle buluşturdu. Yar Bakliyat ailesi ziraat mühendisleri ile iş birliği yaparak, karabuğday’ ın Türkiye’ de üretilmesi için büyük caba harcıyor. Takdire şayan.

 

Rusya’ da greçka, Türkiye’ de karabuğday olarak bilinir.

En çok Rusya, Ukrayna,  Kuzey, Doğu Avrupa, Kuzey Amerika, Uzak Doğu ülkelerinde yetiştirilen ve tüketilen bu üçken kahve renkli tohumlar “Kuzukulağıgiller” familyasına ait çok önemli bir bitkidir. Farklı gıda sanayi ürünlerinde de kullanılan karabuğdayın en önemli özelliyi “glüten” içermemesidir (glüten- çölyak hastaları için zararlı bir protein maddesidir).

 

Bilindiği üzere Türkiye’ de 300 binden fazla “çölyak” (celiac)  hastası bulunuyor.

Çölyak hastaları, glütenli gıda ürünlerini sindiremedikleri için kesinlikle tüketmemeleri gereken bir maddedir. Tüketildiği takdirde hastalarda bağırsak duvarları kızarıp kabarır, tahriş olur, ishal, gaz, şişkinlik ve ciddi ağrılar oluşur.

 

Karabuğday’ ın Faydaları

Karabuğday aminoasitler, vitaminler, mineraller, lif, yağ, demir (Fe) bakımından çok zengin bir gıda ürünüdür.

Diyabet, obezite, kanser, astım, hipertansiyon, kalp ve damar hastalıklarına, kötü kolesterolün düşmesine yardımcı, kansızlığa karşı faydalı, karaciğeri, böbrekleri çalıştırıcı, ayrıca çölyak hastaları için sağlıklı ve ucuz bir besin kaynağıdır.

Diyet yapanlar için de sağlıklı ve doyurucu bir gıda ürünüdür.

 

100 gr Karabuğday’ da Bulunan Besin Değeri Oranları

Kalori 343

Protein 13 gr (karabuğday’ da bulunan proteinin % 74’ ü vücut tarafından kullanılır)

Karbonhidrat 72 g

Potasyum 460 mg

Magnezyum 231 mg

Protein 13 gr

Toplam yağ 3. 4 g

B1, B2 vitamini 7 mg

Fosfor 347 mg

Lif 10 gr

Demir (Fe) 2. 2 mg

Kalsiyum 18 mg

Mangan 1. 3 mg

 

Karabuğday’ ın Mutfak Lezzetleri

Karabuğday tohumundan en çok köfte, börek, krep, sütlaç, pilav, çorba yapabilirsiniz.

Karabuğday unundan ekmek, makarna, kek, kraker, kurabiyeler yapılır.

Karabuğday tohumu pişirilmeden önce mutlaka iyice yıkanmalı ve durulanmalıdır.

 

Yar Bakliyat aynı zamanda sizlere lezzetli karabuğday mönüleri sunuyor. Karabuğday’ la ilgili detaylı bilgi almak ve mönü tariflerini görmek için www.karabugday.com adresini ziyaret edin. Bir birinden lezzetli karabuğday yemek tarifleri ile siz de tanışın. Ayrıca Yar Bakliyat, karabuğday ambalajlarında tüketiciler için ince bir detayı da düşünmüş. Küçük bir kitapçık hazırlayarak sizlere karabuğdayla ilgili genel bilgileri ve karabuğday yemek tariflerini sunuyor. Şimdiden afiyet olsun…

 

Karabuğday Yastığı (Baş ve Boyun sağlığı açısından önemli)

Karabuğday yastıkları, karabuğday kabukları kullanılarak yapılıyor. Sentetik yastıkların aksine kimyasal madde içermeyen doğal bir üründür. Baş ve boyun bölgesinin yapısına kusursuz bir şekilde uyum ve destek sağlar. Karabuğday yastığı ile temas eden tüm bölgelere eşit ağırlık dağılır. Diğer yastık malzemeleri ağırlık neticesinde orijinal şekillerini almaya çalışırlar ve boyun kaslarına baskı yaparlar.

Karabuğday yastığı aynı zamanda yazın serin, kışın sıcak olur, neticede başınız sabit sıcaklıkta kalır, deliksiz ve rahat uyursunuz. Tatlı rüyalar…

 

Önemli Not

Genellikle yazdığım makalelerimde proteinin önemini detaylı olmasa da özet olarak vurgulamaya çalışıyorum. Protein hücrelerin yapı taşıdır. Bir insanın kg başına günlük alması gereken protein miktarı 0. 8 gr - 1 gr’ dır, sporcularda bu oran daha da fazladır.

Proteinler hayvansal ve bitkisel gıdalarda bulunur.

En çok protein içeren gıdalar: Et ve süt grubu ürünleri, baklagiller, hububatlar.

 

Buradan bazı hekimlere, beslenme uzmanlarına, bilim adamlarına seslenmek istiyorum.

Lütfen üzümün çöpünü, maydanozun sapını artık rahat bırakın da sık sık proteinin insan hayatındaki önemini vurgulayın. Protein olmazsa insanların hangi hastalıklarla boğuşacağını, nasıl sağlıksız, kafası çalışamayan nesiller yetişeceğini anlatın.

Anlatın ki Türkiye’ de hayvancılık ve tarım bitme noktasına gelmeden önlemler alınsın.

Bu konular bir bireyi değil bütün Ulus’ u ilgilendiriyor.

Anlatın ki, asırlara meydan okumuş, hükmetmiş bir “Ulus” …

Yayın Tarihi
08.11.2010
Bu makale 10705 kişi tarafından okunmuştur.
Bu Haber İçin Yorum Yapın
NOT: E-Mail adresiniz web sitemiz üzerinde yayınlanmayacaktır.
CAPTCHA Image
Kayıtlı Yorumlar
Gok deyerli Melek hanim aklinizdan, zekanizdan dolayi sizi kutlujorum. Fevkalade gozel yazilarinizla bizlere faydali ve onemli onerilerde bulunuyorsunuz. Basarilarinizdan dolayi sizi kutluyorum. Sizi kiskananlar catlasin.

Gulnare Xelilova 14.11.2010

Melek hanim iyi gunler. Anasayfaya baktim ve bir kac makalenizi en cok okunanlar listesinde gorunce, kendi kendime iste simdi "surprizler"ola bilir demeye kalmadan beklenen oldu... Bu ulkede bazi insanlar ne zaman basarili, durust, topluma faydali olmaya calisan ve her seyden onemlisi isini duzgun yapmaya calisan insanlari takdir etmeyi ogrenecektir...BU TUR SOZDE" NITELIKLI VE MUSFIK INSANLARIN" KIMSEYE FAYDALARI OLMADIGI GIBI, FAYDASI OLANLARA DA HEP ENGEL OLMAYA CALISIRLAR....Ne yazik ki bu "KENDISINI HER ALANDA KOMPEDAN ZANNEDENLERDEN her meslek alaninda fazlasiyla mevcut...Toplum yararina ve gelisimine katkida bulunmayan bu "KOMPEDANLARIN"kendilerine artik DUR!!! demesi gerkiyor,cunki zaten eninde sonunda layik olduklari yerde olmak zorunda kaliyorlar. Bu nedenle her kes baskalarinin yaptigi dogru isleri sozde elestiri adi altinda hakarete ve iftiraya varacak sekilde elestirecegine ,once kendilerinin neler yaptigina baksinlar .Baksinlar ki kendilerine faydalari olsun,cunki gunes balcikla sivanmaz...Son olarak diyorum ki NAZAR ETME NE OLUR,CALIS SENIN DE OLUR

Tara Basibuyuk 11.11.2010

iyi günler Melek hanım makalelerinizi elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum bize vermiş olduğunuz değerli bilgiler için teşekkürü bir borç bilirim... her gün medyadan takip ettiğimiz vede bazen bizzat şahit olduğumuz bizlerin sağlığıyla oynayıp bunu kar sayan yüssüzlerin bu tür, halkı bilgilendiren yazıları vede gıda sektöründe az sayıda kalsalarda işlerini dürüstçe halk için halktan yana yapan firmaları ( bu arada YAR GIDA ŞİRKETİ YETKİLİLERİNİ YÜREKTEN KUTLARIM ) provake etmeleri kaçınılmaz.... yürüdüğünüz yol hep aydınlık olsun saygılarımla....Birileri arkanızdan konuşuyorsa, Onlardan öndesiniz demektir...! ANTON ÇEHOV

GÜLER GÖKÇEK 10.11.2010

TARIK BEY, MAKALELERİMDE İNSANLARI BİLGİLENDİRME ADINA CİDDİ BİR İŞ TECRÜBESİ, EĞİTİM, BİLGİ, ARAŞTIRMA, BİLGİSAYAR BAŞINDA GEÇİRİLEN SAATLER, GÖZ YORGUNLUKLARI, SARFEDİLEN EFOR, GIDA SEKTÖRÜNE YILLARINI VERMİŞ KARDEŞLERİMİZİN EMEĞİ VE BENİM EMEĞİM VAR. EN AZINDAN EMEĞE SAYGILI OLMANIZI BEKLERDİM. BİR YAZARI KARALAMAK BU KADAR KOLAY OLMAMALI. DİYECEKSİNİZ Kİ SİZLER BU TÜR YORUMLARA AÇIK OLMALISINIZ, EVET DOĞRU. YALNIZ OKUR YORUMLARINA AÇIK OLMAK DEMEK, SAYGISIZCA YAPILAN KARALAMALARI YUTMALIYIM ANLAMINA GELMEZ. HELE BEN HİÇ YUTMAM, ÇÜNKÜ YILLARDIR KENDİMİ EĞİTMEK İÇİN DİŞLERİM VE TIRNAKLARIM AŞINDI. HİÇ KUSURA BAKMAYIN, BİRİLERİ ÇIKIP YALAN YANLIŞ, KARALAYICI YORUM YAPACAK DİYE EMEĞİMİ ÇÖPE ATAMAM. BU İNTERNET GAZETESİNDE İLK MAKALEMDEN İTİBAREN HER ZAMAN EN ÇOK OKUNAN YAZARLARDAN BİRİ OLDUM. KIYMET BİLEN SAYGIDEĞER OKURLARIMA DA BU GÜNE KADAR BENİ YALNIZ BIRAKMADIKLARI, E-POSTA ADRESİME ONLARCA MESAJ GÖNDERDİKLERİ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM SAĞOLUN, VAROLUN. NEDEN BU KADAR OKUNUYOR MUŞUM? HER BİR İNSAN GÜNDE EN AZ 4- 5 ÖĞÜN YEMEK YİYOR, BESLENME SADECE Bİ KİŞİYİ DEĞİL, HER İNSANI İLGİLENDİRİYOR. FARKINDAYSANIZ GENELLİKLE TEMEL GIDALARLA İLGİLİ KONULARI İŞLİYORUM. DEMEK Kİ, YAZILAN DOĞRU VE DOYURUCU BİLGİLER İNSANLARI TATMİN EDİYOR. TABİİ Kİ OKUYACAKLAR. MESELA BENİM MAKALELERİMİ KENDİNİZİN NEDEN OKUDUĞUNU HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ? BU KADAR ÇOK OKUNMAMA İNANMIYORSANIZ EĞER, SİZ NEDEN OKUYORSUNUZ? BEYEFENDİ BELKİ BİLMEK İSTERSİNİZ, YURT DIŞINDAN BİLE OKURLARIM VAR. BUNDAN SONRA SİZ TIKLAMAYIN, BİR TIKLAMA EKSİK OLSUN. EĞER AÇIK AÇIK ÇOK OKUNDUĞUM İÇİN BİRİLERİNİN RAHATSIZ OLDUĞUNU SÖYLESEYDİNİZ SİZİ ANLARDIM. REKLAM YAPIYOR MUŞUM? REKLAM YAPIP YAPMAMAM SİZİ İLGİLENDİREN BİR KONU DEĞİL. SİZ BU SİTENİN AVUKATI MISINIZ? SİZE NE İSTER REKLAM ALIR, İSTER ALMAZ. BENİM NE YAPIP YAPMAYACAĞIMI BANA BIRAKIRSANIZ SEVİNİRİM. MÜSAADE EDİN DE BEN KENDİ İŞİMİ, SİZ DE KENDİ İŞİNİZİ YAPIN, BELKİ İNSANLARA DAHA ÇOK FAYDANIZ OLUR. REKLAM YAPMAMA GELİNCE, 1.İNSANLARI BİLGİLENDİRMEK SİZE GÖRE REKLAM YAPMAK MI? O ZAMAN BÜTÜN RADİO-TV PROGRAM SPİKERLERİ, SUNUCULARI, MUHABİRLERİ, YEMEK YAZARLARI, GURMELER, BESLENME UZMANLARI, HEKİMLER, GAZETECİLER REKLAM YAPIYOR DEMEKTİR. HEPİMİZİ BESLEĞEN, HALKIN SAĞLIĞINI DÜŞÜNEN, ALIN TERİ DÖKEN BİR ÇİFTÇİYİ, ÜRETİCİYİ, FİRMAYI DESTEKLEYEN VE HABER YAPANLAR, SİZİN MANTALİTENİZE GÖRE REKLAM YAPIYOR DEĞİL Mİ? 2.HALKA SAĞLIKLI ÜRÜNLER SUNAN HER ÜRETİCİNİN REKLAMINI YAPMAKTAN BÜYÜK ONUR VE GURUR DUYUYORUM. 3.YOKSA BÖCEKLERİN CİRİT ATTIĞI, “OMUZ OMUZA GARDAŞ” TÜRKÜSÜNÜN SEDALARI ALTINDA HALAY ÇEKEN FARELERLE DOLU ÜRETİM YERLERİNİ Mİ TANITMAMI İSTERDİNİZ? 4.BU TOPLUMDA 300 BİNDEN FAZLA ÇÖLYAK HASTASI VAR. MAKALEMDE ONLAR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ OLAN BİR GIDA ÜRÜNÜ OLAN “KARABUĞDAY” HAKKINDA BİLGİLER VERDİM VE BU ÜRÜNÜ TÜRKİYE İLE TANIŞTIRAN YAR BAKLİYAT FİRMASI OLDU, YOKSA BU DA MI SİZİ RAHATSIZ ETTİ? HASTA OLANIN HALİNDEN HASTANIN KENDİSİ ANLAR. BELKİ DE SİZ “ÇOLYAK” HASTALIĞININ NE OLDUĞUNU BİLE BİLMİYORSUNUZ. SİZİN TEŞEKKÜR ETMENİZ GEREKİRKEN, KARALAMANIZ DOĞRUSU BENİ DÜŞÜNDÜRDÜ. YOKSA SİZ DE İNSAN SAĞLIĞI İLE OYNAYAN, SAĞLIKSIZ GIDA ÜRETİCİLERİNDEN BİRİ MİSİNİZ??? SİZ BENİM HANGİ EĞİTİMLERİ ALDIĞIMI, HANGİ İŞLERİ YAPTIĞIMI BİLMEDEN “KİTAPLARDAN YAZIYOR” SUÇLAMASNDA BULUNMAYA NASIL CESARET EDİYORSUNUZ? BEYEFENDİ BİLGİLER, TECRÜBELER KİTAPLARDA YAZILIR VE UYGULAYICI ÇALIŞMALAR DA BU OKUNAN BİLGİLERİ TAMAMLAR. HEPİMİZ KİTAP OKUYARAK EĞİTİM ALMADIK MI? YOKSA SİZ DERSLERİNİZİ ÇALIŞIRKEN VAHİY Mİ ALIYORDUNUZ? AYRICA ŞU KASTETTİĞİNİZ YEMEK KİTAPLARININ İSMİNİ BANA DA VERİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM. BELKİ BİRAZ DAHA BİLGİLENMİŞ OLURUM. BEYEFENDİ 5 YAŞINDA OKULA GİTTİĞİMDE YAZMAYI OKUMAYI BİLİYORDUM. BİRÇOK ÇOCUK DERGİLERİNDE ŞİİRLERİM, HİKAYELERİM YAYINLANIYORDU. İLK KİTABIMI DA “KÜÇÜK KIZIN ELİNDEN” İSMİ İLE 13 YAŞIMDA YAZMIŞTIM. ŞU ANDA DA YEMEK KİTABI YAZIYORUM. ÇIKTIĞI ZAMAN ADRESİNİZİ VERİRSENİZ SİZE DE İMZALI OLARAK KARGO İLE YOLLARIM. EMİNİM ÇOK FAYDASI OLACAKTIR. ÜSLUBUNUZDA DAHA KİBAR OLMANIZI DİLERDİM, NE DEMEK “BURADAN PİS KOKULAR GELİYOR”? OKURSUNUZ DİYE BİR YAZARA ÇİRKİN SÖZLER SÖYLEME HAKKINA SAHİP DEĞİLSİNİZ, EN AZINDAN BEN BU HAKKI SİZE TANIMIYORUM. SİZ SICAK EVİNİZDE BİLGİSAYARIN TUŞLARINA BASARKEN, BEN EN GÜZEL YILLARIMI HAVUZBAŞLARINDA GÜNEŞLENEREK DEĞİL, KASAPLARDA, BALIKÇILARDA, RESTAURANT VE OTEL MUTFAKLARINDA TABANLARIM, ELLERİM NASIR OLUNCAYA, KESİLİNCEYE, YANINCAYA KADAR ÇALIŞTIM, GASTRONOMİ’Yİ ÖĞRENDİM. ONUN İÇİN SİZİN GİBİ BİLMEDEN KIT DÜŞÜNEN İNSANLARIN BANA YARGILAYICI SÖZLER SÖYLEMEYE HAKKI YOK. SİZ BİRİLERİNİN DİREKTİFİ İLE BU ŞEKİLDE YAZMAYA DEVAM EDERSENİZ, BEN DE HAKKETTİĞİNİZ ŞEKİLDE CEVABINIZI VERİRİM. ALDIĞIM EĞİTİMLERİMİ, EMEĞİMİ, TECRÜBEMİ, BİLGİMİ KİMSEYE EZDİRMEM. PİS KOKUYA GELİNCE, YA BURNUNUZU BİR HEKİME KONTROL ETTİRİN, YA DA BU MESAJI SİZE YAZDIRANIN HANESİNİ KOKLAYIN, KOKUNUN NEREDEN GELDİĞİNİ ANLAYACAKSINIZ. BİRİLERİNİ YARGILAMADAN ÖNCE HERKESİN AYNAYA BAKMASINI TAVSİYE EDERİM. BU MAKALEMİN BAŞINDA YAZMIŞ OLDUĞUM ŞİİRİMİN NE KADAR DOĞRU OLDUĞUNU BANA ISPATLAMIŞ OLDUNUZ. YA TARIK BEY, İŞTE BİRİNİ YARGILAMAK BU KADAR KOLAY… Son olarak size, yine bana ait olan bir şiirle seslenmek istiyorum: DÖN DE BİR ARKANA BAK, BU HAYATTA İNSANLIK ADINA İZ BIRAKACAK NELER YAPTIN? DÖN DE BİR ARKANA BAK, KİMLERE FAYDAN DOKUNDU KENDİNDEN BAŞKA?...

Melek Halil 10.11.2010

Emegınıze saglık. Makalelerınızı yakından takıb edıyorum.Cok onemlı konuları kaleme alıyorsunuz . Yar baklıyat fırmasına da bu ozveRılı calısmalalarından dolayı basarılar dılıyorum . Iyı kı hala tuketıcılerın saglıgını dusunen uretıcılerımız var. Bu markanın urunlerını kullanacagım ve butun tuketıcılerı boyle duzgun calsan fırmaların mallarını tuketmeye davet edıyorum.Cunkı bız tuketıcıler olarak ne kadar bılınclı olursak duzgun calısan fırmaların sayı artacaktır.Sevgılı Melek hanım sıze de bızlere boyle guzel urunlerı ve dogru uretıcılerı tanıttıgınız ıcın tesekkur edıyorum.

Namık 09.11.2010

iyi günler... ben yazara hanımefendiye değil de okurlara seslenmek istiyorum. sanatçılar nasıl ki alkışlarla yaptığı işin iş tatmini alıyorlarsa ve bu beğeniyi daha yukarı taşımak için, daha çok çalışmak için motive oluyorlarsa. yazarlar da okuyucularından gelen güzel tepkilerini, yorumlarını alarak iş tatminine varırlar ve bu onların bizlere sunacağı çalışmaları çok daha kaliteli hale getirir. bu sebeple, bu değerli yazarlarımızın değerli makalelerini okuyan okuyucu kişilerin (ki hiçte azımsanmayacak sayıda 739 kişi okumuş) bir kaç dakka vaktini ayırıp güzel düşüncelerini ya da eleştirilerini yorum olarak yazmaları gerektiğini düşünüyorum. bunu da bir okur olarak bütün okurlardan rica ediyorum.

ömer 09.11.2010

Bu site gizli reklam almaya başladı! Editör kardeş melek hanım resmen reklam yapıyor yahu!! Ben yemek kitaplarından alınana bu yazıların bu kadar tıklandığına inanmıyorum!! Buradan pis kokular geliyor,söylemedi demeyin....

Tarık Mengüçlü 09.11.2010

Tebrikler. tebrikler. tebrikler... Benim de bu makaleniz icin yapacagim yorum basligi. Sevgili Melek hanim emeginize saglik. Makalelerinizde cok onemli konulara yer veriyorsunuz.Her makalenizi cok buyuk heyecanla okuyub ve sizi alkisliyorum .ayrica Yar bakliyat sirketini de halkin sagligina gostermis olduklari ozenli calismalarindan dolayi kutluyorum. Ne mutlu ki ulkemizde bu kadar yogun rekabetin oldugu ortamda hala tuketiciye saglikli urun sunan ureticilerimiz var. Ben sayenizde artik marketlerden bu marka bakliyat urunlerini satin alacagim.Bu firmayi ve urunlerini bize tanittiginiz icin de ayrica tesekkut ederim.

tara basibuyuk 08.11.2010

Yazara Ait Diğer Makaleler

Çerez Kullanımı

Kullandığımız çerezler hakkında bilgi almak ve haklarınızı öğrenmek için Çerez Politikamıza bakabilirsiniz.

Daha Fazla

Arama Yap!