(Değerli okurlar, bugün okuduğum bir habere müthiş öfkelendim. Kızdım. Üzüldüm. Utandım. Son zamanların tuhaf modasının vardığı cüreti görünce tavrımı belli etmem şart oldu. İki yazıdır süren wikileaks konusuna bu haftalık ara vermemi bağışlayın. )
Hemen baştan söyleyeyim; artık haklılık aşamasından uzaklaşıyorsunuz.
Önce bu milletin örf ve geleneklerinden bihaber bu kızın yaptığı densizliğin haberine bakalım. ‘Evine’ konuk olarak gelmiş bir hanımefendiye ‘ bilim istiyoruz, sermaye değil’ diye efelenerek yumurta atmış bu kızımız.
Hem de Ege Bölgesinde bilime, eğitime, çağdaşlığa bu kadar çok yatırım yapmış bir Holding patronunun kızına.
Muhtemelen Mustafa Kemal’i bilmeyen çakma Atatürkçülerdendir. Mustafa Kemal’i bilse, şu aşağıdaki linkte yayınlanan çalışmalardan da haberi olurdu, Selçuk Yaşar’ın Atatürk için yaptıklarını okur, Üniversiteye konuk gelmiş kızına başka bir gözle bakardı.
http://www.yasar.com.tr/vakif/Ataturk_calisma.htm
Okulunu bitirdikten sonra ‘aman bana bir iş’ diye kimlere eğilecek, kimlere cv gönderecek, bunu es geçelim şimdilik.
Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı bir öğrencinin yumurtalı eylemi ile karşılaştı.
Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği'nin Girişimcilik Haftası nedeniyle Akdeniz Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlediği konferansın konuşmacısı Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı kürsüye çıktığında, salonda bulunan bir kız öğrenci yanında getirdiği yumurtayı fırlattı.
Kız öğrenci 'Üniversitemizde bilim istiyoruz. Sermaye gruplarını istemiyoruz' diye bağırdı. Yumurta kürsüye isabet ederken üniversitenin güvenlik görevlileri yumurta atan kız öğrenciyi salondan dışarı çıkardı.
İdil Yiğitbaşı, Yaşar Holding'in kurucusu Selçuk Yaşar'ın kızı.
Gelelim ‘Sermaye’ diye aklınca aşağıladığı İdil Yiğitbaşı’nın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Yaşar Holding’in yaptıklarına, daha doğrusu babası Selçuk Yaşar’ın bu ülkeye verdiklerine.
17 Ocak 1925 tarihinde Rodos'ta doğan Selçuk Yaşar, orta ve lise tahsilini İstanbul'daki Fransız Saint Joseph Lisesi'nde yapmış, 1948 yılında İzmir Ticari İlimler Yüksek Okulu'ndan mezun olmuştur.
Yaşar Holding A. Ş. 'nin kurucusu ve Onursal Başkanı'dır. Yaşar Holding, 25'i aşkın şirket ve üç vakıftan oluşmakta, yaklaşık 6. 700 kişiye iş imkanı sağlamaktadır.
Babasının dükkanında iş hayatına atılan Yaşar, 1954 yılında Türkiye'nin ilk boya fabrikası DYO'yu kurmuştur. Bundan sonraki yıllarda Türkiye'de öncülük ettiği birçok sanayi dalında yatırım yapmıştır.
İlk özel sektör bira fabrikası (TÜRK TUBORG)
İlk matbaa mürekkepleri üretimi fabrikası (DYOSAD)
İlk UHT dayanıklı süt üretimi (PINAR SÜT)
İlk özel sektör kompoze gübre fabrikası (EGE GÜBRE)
İlk sağlıklı su fabrikası (PINAR SU)
İlk özel sektör entegre et tesisi (PINAR ET)
İlk balık ve deniz ürünleri çiftliği (PINAR DENİZ)
İlk 1.100 yataklı tatil beldesi (ÇEŞME ALTIN YUNUS)
İlk özel sektör resim yarışması (DYO-YAŞAR EĞİTİM VE KÜLTÜRVAKFI)
İlk özel sektör resim müzesi (SELÇUK YAŞAR)
23 değişik alanda birinciliği vardır.
Selçuk Yaşar, uzun yıllar Danimarka'nın İzmir Fahri Baş Konsolosluğu görevini yürütmüştür.
Türkiye'de tarıma dayalı sanayinin kurucusu ve öncüsü olan Selçuk Yaşar, et ve süt hayvancılığının geliştirilmesi amacıyla bir çok önemli proje hazırlamış ve tatbik mevkiine koymuştur.
Sportif, kültürel ve sosyal çalışmalara büyük ölçüde katkıları vardır. Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı'nın kurucusudur. Selçuk Yaşar başkanlığındaki Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı üniversitelerde, yüksek ve orta öğretim kurumlarında okuyan yetenekli, çalışkan, ancak maddi olanakları kısıtlı öğrencilere, tamamen karşılıksız burs vermektedir.
Selçuk Yaşar pekçok öğretim kurumuna maddi, manevi destek vermiş, Türkiye'nin ilk özel köy tiyatro binasını, Bademler'de 1969 yılında kurmuştur. İzmir Karşıyaka'da Selçuk Yaşar Alaybey İlköğretim Okulu'nu, Bayraklı'da Durmuş Yaşar İlköğretim Okulu'nu ve Bornova'da Selçuk Yaşar Boyacılık Endüstri Meslek Lisesi'ni ve Alaçatı'da Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Alaçatı Çok Programlı Lisesi'ni inşa ettirmiştir.
Selçuk Yaşar bir dönem Ege Ekspres Gazetesi'ni ve Devir Dergisi'ni ve Gazete Ege'yi çıkarmış olup, Ege TV'nin de kurucularındandır.
Selçuk Yaşar sanayiciliğinin yanı sıra, bir fikir adamıdır. Basın ve yayın hayatında çeşitli basılı eserleri ve makaleleri vardır. 10 kitap ve 28 ayrı Mesaj kitapçığı yayınlanmıştır.
SETBİR Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliği'nin, ESİAD Ege Sanayici ve İşadamları Derneği'nin ve KSK Karşıyaka Spor Kulübü'nün Onur Kurulu Başkanı'dır.
TÜSİAD Türkiye Sanayiciler ve İşadamları Derneği ile ESİAD Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin kurucularındandır.
Selçuk Yaşar Spor ve Eğitim Vakfı'nı ve Yaşar Üniversitesi'ni kurmuştur.
BOSAD Boya Sanayicileri Derneği Danışma Kurulu Üyesidir.
Evli ve üç çocuk babası olan Selçuk Yaşar, Fransızca ve İngilizce bilmektedir.
Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı’nın önde gelen amacı Türkiye’nin en önemli kaynağı olan gençlerimizin eğitimine katkıda bulunmaktır.
Bu kapsamda üniversitelerde, yüksek ve orta öğretim kurumlarında okuyan yetenekli, çalışkan, başarılı ancak maddi olanakları kısıtlı öğrencilere, Vakfın Öğrenci Burs Yönetmeliği çerçevesinde tamamen karşılıksız burs verilmektedir. Bugüne kadar 4500'e yakın öğrencinin eğitimine katkıda bulunulmuştur.
Geride daha onlarca belki yüzlerce yatırım var. Bu sayfalara sığmaz. Ama hem sen hanım kızımız, hem de bu yazıyı okuduktan sonra bana veryansın edecek tahammülsüzler; orada burada laf ebeliği yapmayı bırakın, bir de şu aşağıdaki linki tıklayın.
Ben sizin adınıza utandım!
http://www.yasar.com.tr/vakif/egitim_yatirim.htm