Bu günler ülkenin sol, sosyal demokrat, halkçı kanadında kazan değil, kazanlar kaynıyor.
Çoğu aklı başında kişi bile bu günlere nasıl gelinliğini değil de, bu günler olanları ya KK, ya ÖÖ, ya da bir yerel bağlantı ile Eİ üzerinden tartışıyor.
Birilerinin diyet borcu vardır, birileri adamımın adamıdır, madamının madamıdır; bunlara bir şey demem de: beni asıl üzen, taaa Osmanlı'dan bu yana binbir emek ve mücadele verilerek kurulan ve MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN iki önemli ederinden biri, mirası ve bu Cumhuriyeti kuran Türk Halkına emaneti olan olan CUMHURİYET HALK PARTİSİ (CHP) ve onun gölgesinde yaşananlardır.
Bu halk, seçmen ne KK'YI tanırdı, ne ÖÖ'YÜ ne de Eİ'Yİ CHP olmasa.
Osmanlı yıkılıyor, yok ediliyor, Padişah/Sultan/ Halife, işgalci devlet İngilizlerin gemisine binip, ülkesini ve yurttaşlarını bırakıp kaçıyor.
Ve bir Namık Kemal çıkıyor ve bağırıyor:
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini; / Yok mudur kurtaracak baht-ı kara mâderini?",
Ve bir Mustafa Kemal Atatürk çıkıyor ve yanıt veriyor:
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini; / Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini."
Son günlerde sol, sosyal demokrat ve devrimci kesimlerde, ha bire şuncu, buncu diye tartışmalar var. Üstelik herkesin hem eli kirli, hem de eteği.
Bilmem ne cemaatine laf edenler, bilmem ne cemaatinin en baba temsilcisini binaların en tepesine oturtuyor.
Bilmem kimin kızı laf edilen bilmem nelerin okullarında okuyor, onlarca önemli adam yapılıyor.
Ben dahil onca proje sunan (ki bunlardan bazıları, PROJE+18, TURTTAŞLIK TEMEL GELİRİ VE AİLE SİGORTASI vb) Atatürkçüler kapıdan içeri bile alınmazken, herkes keyif çatıyordu.
Onca okandandan sonra gelinen nokta, ülkenin geleceği değil, bir sonraki seçimde kimleri EMEKLİ MV seçelim telaşı.
Bu ülkenin aklı başında solcuları, demokratları, Atatürkçüleri artık akıllarını başlarına alıp, KK, ÖÖ, Eİ'yi kurtarmayı bir kenara bırakıp, ister onun yanında ister bunun yanında olsunlar
ATATÜRKÜN EMANETKERİNE sahip çıkmalılardır.
İlke ve ideoloji yok, Devleti de tanımayanlar, Atatürk'ü buraktım da, istikballeri olmuş CHP'Yİ bile görmezlikten geliyorlar ise, ya bu çevreler biraz saf ya da yazık olmuş ATATÜRK'ÜN emeklerine.
Daha ne denilir ki, eyyy Atatürkçüler, titreyin de kendinize dönün.
Kim ne anlar ise!...