“ İşten Atılmış Bir Şef Garsonun İtirafı: Onlarca çeşit kahvaltı ürünlerinin müşteri artıklarının önünüze geldiğini; sizin bıraktığınız artıkların da bir başka müşteriye servis edildiğini bilemezsiniz.”
Hangi uyanık işletmeci bu ahlaksız yöntemi icat etmiş bilinmez ama bilinen tek şey hiç de etik olmadığıdır. Tabi ki işini doğru ve edepli yapan işletmeleri hariç tutuyorum.
İnsanları bol çeşit ve süslü menülerle birbirlerinin artıklarıyla doyurmak üstelik fahiş fiyat uygulamak ayrı bir ahlaksızlıktır.
Bunun yanında bakın daha ne olumsuz yanları var:
*Onlarca çeşit ürünlerin midede vereceği sindirim sıkıntıları,
*Gereğinden fazla artıkların yarattığı israf,
*Porsiyon adı altında tüm çeşit ürünlerin kişi bazında belirlenerek ücretlendiriliyor. Örneğin; Dört kişi için tek menü alamıyorsunuz; illa ki adam başı. Çocuklar da buna dahil,
*Her ne kadar ürünlerimiz doğal köy ürünleri deseler de zincir market ürünlerinden bir farkı olmayışı hatta oralardan temin edilmesi,
*Psikolojik olarak; “Madem bu parayı veriyoruz hepsini yiyelim.” Dürtüsüyle ölçüyü kaçırmanın sağlığa yaptığı olumsuz etkiler.
“İnsanların belki de yememesi gereken diyetleri vardır. Neden tahrik edip sağlıkları ile oynuyorlar ki,
*Müşterilerden muhtemel bulaşıcı hastalığı olanlar; artık yoluyla diğer müşterilere bulaştırmayacağı ne malum.
Sonuç olarak bu tür işletmecilere bir tavsiyem var; bırakın bu saçma yöntemi. İnsanlar çoktan seçmeli neyi ne kadar arzu ediyorlarsa onu tercih etsinler. Adını da “SEÇME KAHVALTI” koyarsanız daha anlamlı olur.
Sevgi ve Saygılarımla