VİZYON

Turizmde Ense Zamanı

Her şey yolunda, her şey tıkırında.

Tesisler, ful dolu.

Birde, Dolar ve Euro aynı anda artınca.

Turizmcinin keyfine diyecek yok.

Tabiri caiz ise şimdi, eşeği gölgeye çekip ense yapma zamanı.

 

Üç beş Rus’cuk gıda zehirlenmesi beş altısı sahte içkiden ölmüş.

Bana ne. Aldığım yer öğrendi bu işi bende bir şey olmaz!

Sektörde her şey dahil kalitesi tabana vurmuş.

Kime ne. Denetlesinler. Bakanlık ne iş yapıyor?

Ülkeye gelen kalitesiz turist sayısında artış, şikayetler çoğalmış. Olur canım o kadar şey, umursama.

Baksana İtalyan garsona İngiltere Başbakanına kahveyi kendin al demiş.

                                   x         x         x

Bizde de şu an Turizmci, altın devrinde doldur boşalt ile hamallık yapılıyor, gözükse bile kazın ayağı hiçte göründüğü gibi değil.

 

Fabrikasyon beş altı çeşit patates ve ot salataları ile çalakaşık hazırlanan ne olduğu belirsiz sözde Türk mutfağından örnekler.

Nerede o eski zengin açık büfeler.

Nerede o, halis zeytinyağlı İmambayıldı, kuş üzümlü serçe parmak gibi yaprak, lahana sarmaları, biber dolmaları.

Nerde, Barbunya pilaki, fasulye piyazı, Antalya şiş köftesi.

Çorba da bile arasan bul köy tarhanasını, etli kulaklı siyah mercimeği.

Eti sormayın zaten.

Biz ev de yiyemiyoruz diyor ki patronlar. Gut hastası da ondan.

Turistlere nereden bulalım.

Ya deniz ürünlerine ne diyeceksin. Zaten körfez de yok.

Vardı da biz mi vermedik!

Dayan gariban tavuğa. Hayvan tavuk olduğuna bin pişman.

Bırakın beyler, sayılı oteller haricinde siz kim, Türk mutfağını sunacaksınız.

 

Ya temalı restoranlar da sunduğunuz füzyon mutfaklarınız.

Biz daha Türk mutfağını hakkı ile sunup tanıtamıyoruz, yiyeyim elin gavurunun mutfağını, dediğinizi duyar gibi oldum. Doğru mu?

İşte böyle bir esinti yaptık turizmden.

Haksız isek bir yorum bir esintide siz yapın.

Yayın Tarihi
03.08.2011
Bu makale 6450 kişi tarafından okunmuştur.
Bu Haber İçin Yorum Yapın
NOT: E-Mail adresiniz web sitemiz üzerinde yayınlanmayacaktır.
CAPTCHA Image
Bu makaleye ilk yorumu yazan siz olun.

Yazara Ait Diğer Makaleler

Çerez Kullanımı

Kullandığımız çerezler hakkında bilgi almak ve haklarınızı öğrenmek için Çerez Politikamıza bakabilirsiniz.

Daha Fazla

Arama Yap!