Daha öncede defalarca köşemiz de yazdığımız ciddi konu Kaleiçi’ne yakışmayan gece saatlerindeki yerel halkı ve konaklayan turistleri rahatsız eden yüksek sesli açık hava işletmelerinde çalınan canlı ve elektironik cihazlar ile yapılan müzikler. Kaleiçi girişi Yenikapı sk, Karaali oğlu Park girişi, Selçuk mah. Gibi yerler örnek teşkil etmektedir.
Sayın Vali, sorumlu yetkililere işletmelere takılacak yüksek sesli müziği ölçecek Desibel ölçen küçük cihazların takılması için talimat vermiş ve müzik ruhsatlarının kontrol edilmesini istemiş. Müzik ruhsatı olmayan, açık hava da ticari kullanım ruhsatı ve müzik yapma ruhsatı olmayan işletmelerin kapatılmasını talimat vermiş katılanlardan aldığımız duyumlar üzerine.
Yaz döneminde yöre halkına ve turist guruplara geç saatlere kadar uyuma ve dinlenme fırsatı vermeyen bu işletmelere Ekim ayı sonu gelmesine karşılık hiçbir kontrol ve müdahaleler ne Sağlık müdürlüğünden ne de sorumlu Belediyelerden gelmemesi ilginçtir.
Temennimiz o dur ki Antalya Valiliğin bu toplantısında alınan kararların bir an önce uygulanmasıdır. Halkın rahatsızlığı, huzuru, yaşam şartları üç beş işletmenin keyfi uygulaması ile bozulamaz.
X X X
TURİZM SEKTÖRÜN DE GELECEK……
Sezonlara yansıyacak personel kayıpları çok önemli. İki sezondur Covid pandemisi yüzünden süregelen turistik tesislerde ki personel istihdam kısıtlaması yüzünden deneyimli işin ehli olan bilhassa mutfak departmanı üst düzey Aşçılar, sous ve sıcak şefleri yurt dışına gitmeyi tercih etmektedirler.
Bu gidiş ve kayıplar en büyük tanıtım da önemli rol olan Türk mutfağı, kebaplarımızı, hamur tatlılarımızın yöresel yemeklerimizin eksikliğini gündeme kesinlikle getirecektir.
Geçte olsa Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma grubu bunun farkına vararak geç günlerde bu konuyu gündeme getirecek bir toplantı düzenlemiştir.
Ama hala daha ne Turistik tesisler patronları ne de Genel müdürler bu yurt dışına mecburen giden kalifiye mutfak elemanlara dikkat çekmemekte ve tesislerin giderlerini azaltmak için kaliteden faz geçmektedir.
Bu uyarımız Turizm konaklama tesislerince dikkate alınmalıdır,