Kayıplarının yanın da büyük ekonomik zararlara da sebep oluyor.
Antalya turizm ve tarım şehri olarak trafik ulaşımdaki en büyük handikabı, ilçeler arası raylı sisteme sahip olamamasıdır.
2 milyon beş yüz bine yaklaşan nüfus ve her geçen gün artan nüfus göçleri yanına, 6 aylık turizm sezonu turist ve araç artışı eklenerek karayollarındaki ulaşımı içinden çıkılmaz bir keşmekeşe çevirmektedir...
Bilhassa tarım sektörü ağır vasıta taşımacılığına eklenen turizm sektöründe ki sezon yoğunluğu turist transferleri yanında, tesis çalışanlarının servis araçları ve bölgedeki alış veriş merkezlerinin çalışan ve ziyaretçilerinin sirkülasyonları trafik ulaşımına çok büyük yük getirmektedir.
40 yıllık kentin turizmin geçmişin de hizmet veren üst düzey turizm yöneticileri olarak Valiliğimiz il koordinasyon kurullarında ve İl Emniyet Müdürlüğümüz ile defalarca müşterek çalışmalar gerçekleştirerek, tecrübelerimizi paylaşarak, öneriler sunarak ulaşım, trafik, asayiş, yabancılar çalışma izinleri, güvenlik tedbirleri, gürültü kirliliği konularında çalışmalar yaptık.
Bir turizm duayeni ve çeyrek asırlık gazete köşe yazarı olarak sosyal sorumluluğumuzun bilinci ile, İl Emniyet Müdürümüz Celal Uzunkaya’nın basın bilgilendirme toplantılarına katılarak, kamuoyu gündemine taşımaya çalıştık. Yazdık çizdik. Gerekirse telefonlarla ulaşarak yardım istedik.
Sezon içerisinde alınacak trafik tedbirleri konusunda geçenler de İl Emniyet Müdür yardımcısı tarafından verilecek trafik seminerine turizm şoförlerinin ilgisiz kalması, hatası telafi edilmeyecek kayıplara yol açacağı muhakkaktır.
Turizm sektör önerileri ile geçmişte Emniyetçe uygulanan müşterek bir çok yaptırımlar yeniden gözden geçirilmelidir.
Tavsiyemiz, ölümlerin önüne geçilmesi yanın da ekonomimize büyük zararlar veren mal kayıplarının ve turizmin zarar görmemesidir.
İNSAN HAYATI HER ŞEYDEN ÖNEMLİ ve KUTSALDIR.