Antalya yeni yasa ile Anakent Belediyesi olduktan sonra İlçelerden gelen meclis üyelerine çok iş düşmektedir.
Yerel yönetim seçimlerinden sonra şimdiye kadar geçen süre zarfında ise gözle görülür bir hareketliliğe rastlanmaması ve sürekli bürokrat değişimi ise göze çarpmıştır.
Sistemin oturmayışı, yapılanmadan kaynaklanmaktadır.
Birincisi, Meclis üyeleri İlçe Belediyelerinden geldiği için, ayrıca İlçe Koordinatörlere ne gerek vardır!
İkincisi, İlçeler Koordinatörlüğü merkezi, gerekli temasları ilçe meclis üyeleri ile kuruyor mu?
Meclis üyeleri yöre halkının dertlerini tespit edip sorunlarına çözümler arayıp, belediye ile köprü vazifesi görüyorlar mı?
Ayrıca, Anakent iktidar belediyesi meclis üyeleri, Büyükşehir Belediye başkanına yardımcı oluyorlar mı, Vatandaşların sorunlarını çözme yerine, yoksa toplantıdan toplantıya teşrif mi ediyorlar?
Anakent İktidar Partisi Belediye meclis üyelerinin bir görevi de Belediye içi bürokratlarının iş yapma kapasitelerini takip etmeleridir.
Verimli olmayan, kapasitesi düşük, sürekli olarak da yerel basında eleştirilen, iş görmeyen, halka itici gelen bürokratlar acilen değiştirilmelidir.
Yerel basın izlenmeli, halkın şikayetleri rapor haline getirilerek meclis üyelerinin önüne konmalıdır. Tabii ki bunu yapacak olanda Anakent Belediye basın müdürlüğü ile İktidar partisi Yerel yönetim ve basından sorumlu il başkan yardımcılığıdır.
Seçimler bittiğinden itibaren şu ana kadar büyük özveri ile çalışan keşke beş altı tane Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olan Abdurrahman Yılmaz gibi şahsiyetler olsa.
Yine çalışkan, mütevazi, iş bilen, beş altı tane İbrahim Kurt gibi üst düzey bürokratlar olsa.
Keşke görev sorumluluğu olan bunlar gibi genç Daire başkanlarının adetleri çoğalsa, hizmet üretse. Bu saye de Antalya, güllük gülüstanlık olur.
Kısacası Meclis üyeleri Belediyeler ile halkın arasında Köprüdür….