SİYASET

MHP'li Başkan: Kirli ellerin yazdığı zehirli oyunların tetikçilerine sözümüz var

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, “Demokrasiyi hainliğe perde yaparak Türkiye’ye ihanette sınır tanımayanlara ve kirli ellerin yazdığı zehirli oyunların tetikçilerine sözümüz var” dedi. MHP’nin varlığını ve istikbalini kriz ve kaosta arayan siyaset soytarılarıyla mücadeleye armağan ettiğine dikkat çeken MHP’li Abdurrahman Başkan, CHP’nin Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalmasının önündeki en büyük tehlike haline geldiğine dikkat çekerek, “Çalınmadık kapı bırakmamakta, zillet ortaklığının karanlık oyunlarını anlatmakta kararlıyız” diye konuştu.

MHP Genel Merkezi tarafından düzenlenen “Adım Adım 2023; İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantı”larının Antalya bölümü bugün Konyaalltı ve Muratpaşa ilçelerinde gerçekleştirildi. Toplantılara MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Antalya eski Milletvekili ve MYK Üyesi Ahmet Selim Yurdakul; MYK Üyeleri Mustafa Aksoy, Volkan Dudu, Özgür Bayraktar, Hüseyin Yıldız, İlknur Fidan ile Antalya İl Başkanı Hilmi Durgun ve partililer katıldı.

“Adım Adım 2023; İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantı”larında konuşan MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, şunları söyledi:

MHP ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMAKTAN ÇEKİNMİYOR

“Milliyetçi Hareket Partisi Türk Siyasi hayatındaki yarım asrı aşan varlığıyla; sağduyu ve milli vicdan sahibi herkesin şahitlik ettiği gibi bugün de; Türkiye’nin ertelenmesi, görmezden gelinmesi imkânsız gibi görünen sorunlarını bir bir çözmek için elini taşın altına koymaktan çekinmemekte, Yenikapı ruhuyla, cumhurdan aldığı yetki ve destekle Türk milletinin varoluş haklarını ve haysiyetini koruma kararlılığını göstermektedir.

Demokrasiyi hainliğe perde yapanlara, ezberletilmiş kalıpların ardına gizlenerek ihanette sınır tanımayanlara, geçmişiyle çelişen, geçmişteki sıfatlarından çıkar devşirenlere, milli güvenliğimizi tehdit eden her olayda top çevirip tribüne oynayanlara, karanlık zihinlerin, kirli ellerin yazdığı zehirli oyunların tetikçilerine ve tertipçilerine, demokrasi ve milli iradeye zincir vurmaya çalışanlara, şüphesiz ki en en çok bizim söyleyecek sözümüz vardır.

MHP, TÜRK MİLLETİNİN SESİNE KULAK VERDİ

İlkelerinden ve ülkülerinden taviz vermeden, lider ülke hedefine koşar adım giden Milliyetçi Hareket Partisi gizli pazarlık masalarını elinin tersiyle itmiş, Türk milletinin sesine kulak vermiş, şahsi ikbal hesabı yapanlara gönlünü kapatmış, varlığını, istikbalini kriz ve kaosta arayan siyaset soytarılarıyla mücadeleye armağan etmiştir.

ZİLLETİN GERÇEK YÜZÜNÜ ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin ifade ettikleri gibi;  ‘Cumhur İttifakı uyanan tarihin sesi, dirilen coğrafyanın mesajı, Türk asrının zafer nişanesidir. Cumhur İttifakı; Türk milletinin takdiri, tercihi, tebriki, ümit ve ufuk bayrağıdır. Bu ittifakın mimarı 83 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır.’

Genel Başkanımızın talimatlarıyla başlayan, Adım Adım 2023; İl, İl Anadolu programın ardından Adım Adım 2023; İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantılarını gerçekleştirerek, CHP başta olmak üzere İP’e oy veren millî hassasiyetleri yüksek olan vatandaşlarımıza bu ittifakın gerçek yüzünü anlatmaya devam ediyoruz.

CHP, TÜRKİYE İÇİN EN BÜYÜK TEHLİKE HALİNE GELDİ

Günümüz CHP’si için, ‘Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’, ‘Kuvayı Milliye’ ve ‘Kurtuluş Savaşı’ kavramlarından uzaklaşmış bağımsızlık mücadelesinin ruhunu ve şuurunu kaybetmiş ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün CHP’si olmaktan çok uzaklaşarak Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet payidar kalmasının önünde ki en büyük tehlike haline gelmiştir.

Çalınmadık kapı bırakmamakta, zillet ortaklığının karanlık oyunlarını anlatmakta kararlıyız. Burada sizlerin huzurun da bir defa daha belirtmek istiyorum ki, ‘Zillet İttifakı havlu atmıştır’

Cumhurbaşkanı adayları yok, geleceğe dair en ufak hazırlıkları yok. Günlerce bir masa etrafında nasıl konuşlanacaklarını tartıştılar.

Sonunda da 12 Şubat akşamını 6 sandalyeli masa çerçevesinde, 6+1 formatında buluştular. Yeni bir şey söylemekten mahrumiyetlerinin ileri düzeyde olduğu bir kez daha anlaşılmıştır.

Genel Başkanımız geçtiğimiz Salı günü gerçekleştirdiği grup toplantısında ki şu sözleri bu gerçeği bir defa daha göz önüne sermektedir.

DERİN BİR GAFLET ÇUKURUNDALAR

‘İkinci 28 Şubat bildirisiyle açıklanan Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem taslağının, esas itibarıyla omurgası kırık, hedefleri dökük, hüviyeti siliktir.

6 partinin kuru gürültüsü tamamıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne karşıtlık üzerine bina edilmiştir. Yani etki-tepki üzerine şekillenmiş reaksiyoner bir sistem teklifi karşımızdadır.’

Zillet ittifakı şuursuzdur, derin bir gaflet çukurundadır.

HDP’NİN ÇAĞRISI İLE YAŞANAN TERÖRÜ HATIRLATTI

Şimdi çok önemeli bir konuya değinmek istiyorum. PKK terör örgütünün siyasi ayağı olan HDP’nin çağrısı ile 2015 seçimleri sonrasında ülkemizdeki terör eylemleri artmıştır. ‘Kürdistan ve Öz Yönetim sloganlarıyla’ başta ‘Uzun Hasanın, Ziya Gökalp’in ve Cahit Sıtkı Tarancı’nın Diyarbekir’ i olmak üzere ülkemizin 19 farklı yerinde hendek terörüne başlamıştır.

Terör örgütünün bu eylemleri neticesinde 859 güvenlik görevlimiz şehit olmuş, 4.711 güvenlik görevlimiz yaralanmış,  335’  vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 2.106 vatandaşımız ise da maalesef yaralanmıştır.

Yozgat’ta ‘Kandil denen yuvayı yerle yeksan etmezsem bana da Kılıçdaroğlu demesinler’ diye kükreyen Kılıçdaroğlu, Meclis’te tezkereye HDP ile birlikte hayır diyerek Demirtaş’ın ve PKK’nın takdirini kazanmıştır.

CHP YÖNETİMİ PKK’YA EVET, TÜRKİYE’YE HAYIR DEDİ

CHP yönetimi PKK’ya, YPG’ye, PYD’ye evet; Türkiye’ye hayır demiştir. Bu hadiselerden sonra kamuoyundan gelen tepkilerden sonra zillet ve illet ittifakı üyeleri panikle, üçüncü bir ittifak projesiyle bir ali cengiz oyunu oynama kalkmıştır.

HDP’li Pervin Buldan’ın Ankara’da kurulan zillet masası için ‘Bizi yok sayanı biz de yok sayarız’ demesinin ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yuvarlak masanın altında yuvarlanan bölücülük odağı HDP’yi daha fazla saklayamamış, en sonunda HDP’nin yok sayılamayacağını, HDP ile de görüştüklerini ve ihtiyaç olduğunda yine görüşeceklerini söylemek durumunda kalmıştır.

İşte bu, suçüstü hâlidir.”

ZİLLET ORTAKLARININ MECLİS’TEKİ TUTUMLARINI ANLATTI

Mhp Antalya Milletvekeli Abdurrahman Başkan yaptığı konuşanın bu bölümünde Zillet ittifakı ortaklarının TBMM çatısı altındaki yol arkadaşlıklarına da dikkat çekerek şunları söyledi:

“Şimdi gelelim zillet ittifakı TBMM’deki kanun görüşmelerinde nasıl ağız ve tutum birliği yapıyor.

Türkiye düşmanları ve terör örgütleriyle işbirliği yapan, küresel güçlerin güdümüne girerek Türkiye’nin milli meselelerine muhalefet eden,  her meseleyi bahane ederek ülkemizi istikrarsızlaştırmaya, kaosa sürüklemeye çabalayan zillet ittifakı partileri TBMM’de aynı şekilde ağız ve tutum birliği içinde hareket etmekte, aynı yönde oy kullanmaktadırlar. 

EL BİRLİĞİYLE RET OYU KULLANDILAR

27 Aralık 2020’de TBMM’de Terörizmin Finansmanının Önlenmesine İlişkin düzenlemeleri içeren 7262 Sayılı Kanun Teklifini görüştük.  Bu kanunun amacı, terörizmin finansmanı ile bağlantılı kişi, kuruluş ve organizasyonlarla mücadele etmektir. Bu kanun görüşmeleri sırasında CHP, HDP ve İP ağız birliğiyle konuşup, el birliğiyle ret oyu kullandılar.

17 Nisan 2021’de terör örgütleriyle iltisaklı olanların ve terör destekçilerinin kamu kurumlarına sızmasını engellemek amacıyla Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu Mecliste görüşülerek yasalaştı.  CHP, HDP ve İP, bu kanun oylamasında ret oyu kullanmıştır.

CHP, HDP ve İP Grup Başkanvekilleri bu kanun teklifi aleyhine TBMM’de 30 dakikalık basın toplantısını kardeş payı yaparak bölüşmüşler, 10’ar dakika birlikte basın toplantısı yapmışlardır.

26 Ekim 2021’de TBMM Genel Kurulunda Suriye ve Irak Tezkereleri görüşülmüştür.  CHP ve HDP terörle mücadele için çıkartılan bu tezkerelere ret oyu kullanmıştır.

İP TEZKEREYE 7 MİLLETVEKİLİ İLE KATILDI

İP, Suriye ve Irak Tezkerelerine evet oyu verdiğini iddia etmektedir. Ancak oylamaya 36 İP milletvekilinden sadece 7’si katılmıştır. Oylamaya katılan İP milletvekillerinden 3’ü kabul oyu verirken, 3’ü çekimser kalmış, bir İP milletvekili Durmuş Yılmaz ret oyu kullanmıştır.

HDP Diyarbakır milletvekilinin pkk’lı teröristle fotoğraflarının kamuoyuna yansıdığı ve dokunulmazlığının kaldırılmasına yönelik fezlekenin hazırlandığı bir dönemde (13 Ocak 2022): CHP, HDP ve İP milletvekilleri; İmralı Canisi Öcalan’a özgürlük isteyen, ‘Terör örgütü propagandası yapmaktan’ 2 yıl 6 ay hapis cezası alan, pkk terör örgütüne karşı yaptığı operasyonlar nedeniyle devletin yargılanmasını isteyen, fetö terör örgütünün kumpaslarını destekleyen ve Türkiye’yi sözde ermeni soykırımı ile suçlayan pkk destekçisi Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı ile TBMM’de ortak basın toplantısı düzenlemiştir. 

KILIÇDAROĞLU’NUN DİYARBAKIR ZİYARETİNİ DEĞERLENDİRDİ

Perşembe günü CHP Genel Başkanı tarafından Diyarbakır’a bir ziyaret gerçekleştirildi. Bu ziyaret asıl amacının dışına çıkmış, bölücülüğün CHP bünyesine nasıl tutunduğunu belgelemiş, resmetmiş ve teyit etmiştir.

Sayın Genel Başkanımızın CHP Genel Başkanına sorduğu şu soruları sizlerin huzurunda bende bir defa daha sormak istorum.

Sayın Kılıçtaroğlu; Terörist Demirtaş’ın annesini ziyaret etmeyi düşünüyorsan, hemen arkasından Şanlıurfa’ya geçip İmralı canisi Abdullah Öcalan’ın ailesini de ziyaret edip onlarla hasret gidermeyi planlıyor musun? Cevabı uzun uzun vermene gerek yok. Evet/hayır demeni yeterli kabul edeceğim.

Sayın Kılıçdaroğlu, son sorum şudur: 28 Şubat 2022 tarihinde yuvarlak masa etrafında buluştuğun zillet ortaklarına bağımsız büyük Kürdistan’a taraftar olup olmadıklarını sorup onların gerçek niyetini, kafalarının içinde saklı duran kanaatlerini öğrenmeyi aklından geçiriyor musun?

Antalya’mızda gerçekleştirilen Diplomasi Formu ile eş zamanlı olarak, Diyarbakır ziyareti, Türkiye’nin öncülüğünde Antalya Diplomasi Forumu’nda bir araya gelen Rusya Dışişleri Bakanı ile Ukrayna Dışişleri Bakanı’nın ateşkes ve barış arayışını kundaklama girişimidir ve dış bağlantılı siyasi bir operasyondur.

DURDUĞUMUZ YER TÜRK MİLLETİNİN KUTLU SİNESİ

Sözlerime son verirken üstünü çizerek ifade etmek istiyorum ki; istikballerini Kandil’e bağlayanlara, çözüm süreci bittiği gece sabah kadar ağlayanlara, FETÖ ve PKK terör örgütlerine meşruiyet arayanlara, Demirtaş ile kahvaltı yapmayı planlayalara ve Atatürk’ün kurduğu partiye ve Türkiye Cumhuriyetine ihanet edenlere karşı; bizim anlımız ak, yüreğimiz ferah, tarafımız kesin, heyecanımız ilk günkü gibidir.

Durduğumuz yer Türk Milletinin kutlu sinesidir. Cumhur İttifakı bulanık olmayan bir aklın tertemiz eseridir.

Hepinizi saygıyla selamlıyor, her birinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyor, Adım Adım 2023; İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma” temalı programlarımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Yayın Tarihi
13.03.2022
Bu haber 724 kişi tarafından okunmuştur.
Bu Haber İçin Yorum Yapın
NOT: E-Mail adresiniz web sitemiz üzerinde yayınlanmayacaktır.
CAPTCHA Image
Bu habere ilk yorumu yazan siz olun.

Çerez Kullanımı

Kullandığımız çerezler hakkında bilgi almak ve haklarınızı öğrenmek için Çerez Politikamıza bakabilirsiniz.

Daha Fazla

Arama Yap!